ΕΛΛΑΔΑ

Ανείπωτη τραγωδία με 12 νεκρούς στους Παξούς: Συγκλονιστικό βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης

Ανείπωτη τραγωδία με 12 νεκρούς στους Παξούς: Συγκλονιστικό βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης
INTIME NEWS

Στο νοσοκομείο της Πρέβεζας έχουν μεταφερθεί οι 21 διασωθέντες μετανάστες από το τραγικό ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (11/01) νοτιοδυτικά των Παξών.

Ο αριθμός των μεταναστών που επέβαιναν στο μοιραίο σκάφος δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ξεπερνά τους 50. Πηγές αναφέρουν ότι δεν υπήρχαν παιδιά, ενώ οι μετανάστες ενδέχεται να ταξίδευαν στη θάλασσα για έξι ημέρες.

Δείτε συγκλονιστικό βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης:

Σύμφωνα με το prevezatoday.gr, ήδη, τρεις νεκροί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Πρέβεζας και ενδέχεται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο άλλοι εννέα.

Μέχρι αυτή την ώρα, σύμφωνα με το Λιμενικό, έχουν ανασυρθεί από τα νερά του Ιονίου, δώδεκα νεκροί, ενώ δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη τα στοιχεία όλων των μεταναστών και η χώρα, ή οι χώρες υπηκοότητάς τους.

Ο δήμος Πρέβεζας μετέφερε μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου ζεστά ρούχα στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκαν οι διασωθέντες, ενώ έχει ήδη ετοιμαστεί και ειδική αίθουσα για τους φιλοξενήσει στο Κανάλι της Πρέβεζας.

Η κινητοποίηση όλων των αρμόδιων Αρχών είναι μεγάλη και οι έρευνες για τους αγνοούμενους συνεχίζονται. Στο σημείο της τραγωδίας βρίσκονται περιπολικά σκάφη των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να βρεθούν τυχόν αγνοούμενοι.

Το χρονικό της ναυτικής τραγωδίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ίδιοι οι μετανάστες χρησιμοποιώντας τη γραμμή 112, γύρω στις 9.15 το πρωί, ήταν αυτοί που κάλεσαν τις Αρχές για βοήθεια.

Σε έκτακτη ενημέρωση για το ναυάγιο στους Παξούς και τον συντονισμό καθώς και την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας προχώρησε το ΕΚΑΒ.

Μέχρι τις 14:45 ελικόπτερο έρευνας-διάσωσης Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας είχε μεταφέρει στη βάση Αεροδιακομιδών στο 'Ακτιο 2 άνδρες ηλικίας περίπου 40-50 ετών και 1 γυναίκα ηλικίας περίπου 20-25 ετών, από όπου και διεκομίσθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης, σύμφωνα με το Υπουργείο, ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θεόδωρος Νιτσιάκος: Πώς έγινε το φρικτό τροχαίο (vid)

Σχετικές ειδήσεις