ΕΛΛΑΔΑ

Κάτοικος Ορεστιάδας στο Newsbomb.gr: Εκατοντάδες μετανάστες πέρασαν τα σύνορα - Είναι μέσα στα χωρια

Κάτοικος Ορεστιάδας στο Newsbomb.gr: Εκατοντάδες μετανάστες πέρασαν τα σύνορα - Είναι μέσα στα χωρια

Η χώρα μας δέχεται «ασύμμετρη απειλή» με τουλάχιστον 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες να βρίσκονται κατά μήκος των 212 χιλιομέτρων των συνόρων.

Οι τουρκικές δυνάμεις βοηθούν απροκάλυπτα και με κάθε μέσο τους μετανάστες που βρίσκονται στα σύνορα, με την κατάσταση σε Έβρο και νησιά του ανατολικού Αιγαίου να είναι δραματική.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με κάτοικο της Ορεστιάδας ο οποίος μας μετέφερε την κατάσταση που επικρατεί σε όλη την παρέβρια περιοχή.

«Μιλάμε για κανονική πολιορκία. Είναι χιλιάδες αυτοί που προσπαθούν να περάσουν το ποτάμι. Οι αστυνομικοί και ο Στρατός τους απωθούν αλλά δεν είναι δυνατόν να ανακοπούν όλες οι ροές. Έχουν περάσει αρκετοί, εκατοντάδες και βρίσκονται μέσα στα χωριά μας. Εμείς τους βοηθάμε, στενοχωριόμαστε γι’ αυτούς τους ανθρώπους και τους δίνουμε ό,τι έχουμε, αλλά ειλικρινά πώς να τους βοηθήσουμε όλους αυτούς;», διερωτάται μιλώντας στο Newsbomb.gr ο κ. Χρήστος, κάτοικος Ορεστιάδας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΥΡΑ ΣΕ ΒΑΡΚΑ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ:

«Το θέμα είναι ότι δεν ξέρουμε τι λογής άνθρωποι είναι όλοι αυτοί. Ενδεχομένως κάποιοι να φορούν τη… στολή του πρόσφυγα και να είναι Τούρκοι πράκτορες. Προσπαθούν να περάσουν με το προσωπείο του πρόσφυγα το δικό τους δούρειο ίππο», σημειώνει.

Σε ερώτηση αν οι κάτοικοι του Έβρου φοβούνται αυτή την κατάσταση, ο κ. Χρήστος ξεκαθαρίζει πως «εμείς δεν φοβόμαστε κανέναν. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ για να φυλάττουμε τα σύνορα της Ελλάδας. Χρειαζόμαστε όμως βοήθεια και από την Ευρώπη που προς το παρόν κοιμάται και δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την κατάσταση. Ο Έβρος δεν πέφτει», διαμηνύει ο κ. Χρήστος.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μεταναστευτικό LIVE BLOG: Το Newsbomb.gr σε Έβρο και Μυτιλήνη - Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις