ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος - Ντοκουμέντο: Αυτά είναι τα χημικά που έριξαν οι Τούρκοι στους Έλληνες

Έβρος - Ντοκουμέντο: Αυτά είναι τα χημικά που έριξαν οι Τούρκοι στους Έλληνες

Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στις Καστανιές Έβρου καθώς Τούρκοι αστυνομικοί που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα έριξαν χημικά και δακρυγόνα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία.

Αποστολή στον Έβρο: Νεφέλη Σκαρλίδου

Το Newsbomb.gr παρουσιάζει τα χημικά που χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι τα οποία μάλιστα αναγράφουν ότι δεν πρέπει να εκτοξεύονται σε ευθεία βολή προς ανθρώπους.

Υπενθυμίζεται πως περί τις 07:30, Τούρκοι αστυνομικοί πέταξαν δακρυγόνα στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις με αποτέλεσμα να υπάρξει αντίδραση.

Αστυνομικές πηγές μιλώντας στο Newsbomb.gr επιβεβαιώνουν πως οι επιθέσεις των τουρκικών δυνάμεων συντονίζονται από drones. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι την ώρα των επιθέσεων εθεάθησαν άτομα να μοιράζουν εργαλεία για να κόψουν οι μετανάστες τους φράχτες.

Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Μαυρίδη, δήμαρχο Ορεστιάδας ο οποίος μίλησε στο Newsbomb.gr, τα ξημερώματα κύλησαν όλα ομαλά χωρίς ένταση, ενώ συμπλήρωσε πως οι μετανάστες όπως κάθε μέρα επιχειρούν να περάσουν στα ελληνικά εδάφη από τον νότιο Έβρο και όχι από τις Καστανιές.

Οκτώ συλλήψεις και 2.867 απόπειρες παράνομης εισόδου σε ένα 24ωρο

Οκτώ συλλήψεις και 2867 εμποδίσεις παράνομης εισόδου στην Ελλάδα έγιναν στον Έβρο το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση το 24ωρο από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, στην περιοχή του Έβρου:

  • Συνελήφθησαν 8 άτομα. Επτά προέρχονται από το Αφγανιστάν και ένα από τη Συρία
  • Εμποδίστηκαν 2.867 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα

Επεκτείνουν το φράχτη στον Έβρο

Νέα μέτρα για την αποτροπή απόπειρας νέων εισβολών από τους χιλιάδες μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα μετά την απόφαση Ερντογάν να ανοίξει τις πύλες, ετοιμάζεται να λάβει η κυβέρνηση.

Σε πρώτη φάση φέρεται να έχει ληφθεί η απόφαση να επεκταθεί για περίπου 40χλμ. ο υφιστάμενος φράχτης στον Έβρο, ο οποίος για την ώρα καλύπτει 12,5 χλμ. χερσαίων σημείων πρόσβασης πριν και μετά τις Καστανιές. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Στόχος είναι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής» και του «Ελεύθερου Τύπου», να καλυφθούν αδύναμα σημεία αλλά και να δοθεί ένα επιπλέον σήμα αποτροπής πέραν των όσων διαμηνύουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στελέχη της κυβέρνησης.

Τα νέα χιλιόμετρα του φράχτη σχεδιάζεται να τοποθετηθούν τμηματικά είτε σε περιοχές στις οποίες τα νερά του Έβρου έχουν χαμηλή στάθμη είτε σε περιοχές στις οποίες υπάρχουν τμήματα στεριάς που ευνοούν τη διέλευση.

Ως τέτοιες περιοχές έχουν υποδειχθεί τμήματα σε Ορμένιο, Κήπους, Φέρες, Τυχερό, Σουφλί, Δίκαια, Δίλοφο, Μαράσια, Νέα Βύσια και αλλού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Πραγματική μαρτυρία ασθενούς - «Έτσι είναι να έχεις τον ιό»

Σχετικές ειδήσεις