ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός– Blue Star Μύκονος: «Δεν μας ενημέρωσαν για ύποπτο κρούσμα» - Σε καραντίνα το πλοίο (vid)

Κοροναϊός– Blue Star Μύκονος: «Δεν μας ενημέρωσαν για ύποπτο κρούσμα» - Σε καραντίνα το πλοίο (vid)
In Τime

Κοροναϊός - Όλες οι ειδήσεις: Συναγερμός έχει σημάνει στο λιμάνι της Μυρίνας στη Λήμνο όπου βρίσκεται αποκλεισμένο το πλοίο Blue Star Mykonos καθώς μέλος του πληρώματος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα κοροναϊού με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή στον κυβερνήτη του πλοίου να μην συνεχίσει το ταξίδι του. Εν τω μεταξύ σύμφωνα με όσα αναφέρουν επιβάτες δεν τους ενημέρωσε κανείς για το τι συμβαίνει.

Σε καραντίνα μέσα στο Blue Star Mykonos στο λιμάνι της Λήμνου, από τις 2 τα ξημερώματα βρίσκονται εκατοντάδες επιβάτες, καθώς πριν ξεκινήσει το ταξίδι του από την Καβάλα, εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα κοροναϊού.

Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτιδας, η οποία μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, «είδαμε ένα ασθενοφόρο να έρχεται και να παίρνει κάποιον από το πλήρωμα», ενώ τόνισε ότι δεν τους ενημέρωσε κανείς για το τι συμβαίνει.

Το χρονικό

Tο βράδυ της Τετάρτης (11/3) μέλος του πληρώματος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα κοροναϊού και αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Καβάλας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της περιοχής.

Το μεσημέρι αναμένονται τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο απέπλευσε για να συνεχίσει το δρομολόγιό του για Λήμνο και Μυτιλήνη, με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού του υγειονομείου της Καβάλας.

Στις 02:00 τα ξημερώματα το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Λήμνου και έκτοτε δεν έχει αποπλεύσει για τα επόμενα λιμάνια.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία το πλοίο θα μείνει στη Λήμνο όσες ώρες χρειαστούν μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από το εργαστήριο στο οποίο εστάλη δείγμα του βοηθού καμαρώτου.

Στο πλοίο βρίσκονται 378 επιβάτες - ανάμεσά στους οποίους και 21 που επιβιβάστηκαν από τη Λήμνο και οι οποίοι πιθανόν να έχουν ξαναβγεί - και 77 άτομα πλήρωμα.

Αν το δείγμα βγει αρνητικό το πλοίο θα συνεχίσει κανονικά το ταξίδι του ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσουν νέες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Στα 99 πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - 10 νέα ανακοινώθηκαν σήμερα (11/03)

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Αυτό είναι το τηλέφωνο που πρέπει να καλέσετε σε περίπτωση ανάγκης

Σχετικές ειδήσεις