ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός–Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Μειωμένη η κίνηση στις λαϊκές αγορές - Τι γίνεται με τις τιμές

Κορονοϊός–Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Μειωμένη η κίνηση στις λαϊκές αγορές - Τι γίνεται με τις τιμές

Αυξήθηκαν οι περιοχές όπου λειτουργούν λαϊκές αγορές - Υπάρχει επάρκεια στα προϊόντα επισημαίνουν οι παραγωγοί

Υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού, διπλασιάστηκαν από χθες, Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου, οι λαϊκές αγορές στην Αττική, με στόχο να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε αυτές.

Έτσι πλέον λειτουργούν 222, αντί για 111 που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα.

Όπως σημειώνει ένας παραγωγός μιλώντας σήμερα (14/04) στην κάμερα του Newsbomb.gr, η κίνηση είναι σχετικά μειωμένη ενώ οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα και λίγο πιο χαμηλές από πέρυσι.

Δείτε τι αναφέρουν οι παραγωγοί στο Newsbomb.gr:

Όπως ενημέρωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, οι δήμοι καθόρισαν τους νέους χώρους των λαϊκών αγορών, εντός των ορίων τους, οι οποίες θα λειτουργούν παράλληλα κατά την ίδια μέρα και τις ίδιες ώρες, έτσι ώστε να αποφεύγεται το φαινόμενο συγχρωτισμού.

Όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, σε όλες τις λαϊκές αγορές διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού.

Τι αναφέρουν οι πολίτες:

Σε ότι αφορά τα προϊόντα, εκπρόσωποι του κλάδου επισημαίνουν ότι υπάρχει επάρκεια αγαθών και ότι οι τιμές είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Μόνο τα πορτοκάλια και τα εποχικά φρούτα είναι σε ορισμένες περιπτώσεις «τσιμπημένα», ωστόσο, σε καμία περίπτωση οι τιμές δεν είναι απαγορευτικές.

Δείτε εικόνες από τις λαϊκές αγορές στη gallery που ακολουθεί:

Όσον αφορά τους παραγωγούς, η πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα ασφαλείας και έχει συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των Αρχών. Όσοι εντοπίζονται να παρανομούν απομακρύνονται από τις Λαϊκές. Οι πολίτες από την άλλη πηγαίνουν εξοπλισμένοι με γάντια και μάσκα ενώ φροντίζουν να πηγαίνουν στους πάγκους με σειρά και όχι όλοι μαζί.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των σωματείων η κίνηση στις λαϊκές αγορές είναι ικανοποιητική και πως με αυξημένο αίσθημα ευθύνης τόσο οι πωλητές, αλλά και οι καταναλωτές κάνουν τις συναλλαγές τους χωρίς προβλήματα, τηρώντας τις σχετικές αποστάσεις ασφαλείας, ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας Μ. Σάββατο και Πάσχα - Το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση

Κορονοϊός: Ανατροπή με τα μοριακά τεστ - Γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες

Κορονοϊός - Τι είναι η θεραπεία με πλάσμα αίματος: Τι είπε ο Τσιόδρας και πότε ξεκινά στην Ελλάδα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέο επίδομα 400 ευρώ για μακροχρόνια άνεργους - Ποιοι και πότε θα το πάρουν

Σχετικές ειδήσεις