ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Σύψας: Ιατρικό μυστήριο ο θάνατος του 35χρονου

Κορονοϊός - Σύψας: Ιατρικό μυστήριο ο θάνατος του 35χρονου

Κορονοϊός: Ως ιατρικό μυστήριο χαρακτήρισε τον θάνατο του 35χρονου στη Θεσσαλονίκη ο Καθηγήτης λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας

Ο κ. Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι ένα τραγικό γεγονός που μας θυμίζει πως κανένας δεν είναι απρόσβλητος από τον ιό. Κάθε ηλικία, ακόμη κι άνθρωποι που είναι απόλυτα υγιείς μπορούν να χάσουν την ζωή τους».

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας επεσήμανε πως ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο περιστατικό, μια προσεκτική μελέτη των στατιστικών στοιχείων αναφορικά με την θνησιμότητα του κορονοιού υποδεικνύει το ελάχιστο ποσοστό θανάτων σε ηλικίες κάτω των 40 ετών. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ποσοστό που αγγίζει το 0,2 %.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Πιο πολύ αυτές οι ηλικίες κινδυνεύουν από ένα τροχαίο παρά από τον ιό», χαρακτηρίζοντας σε κάθε περίπτωση τον θάνατο ενός ασθενούς σε τέτοια ηλικία μεγάλη ήττα που σοκάρει κάθε γιατρό και εργαζόμενο στον ιατρικό κλάδο. «Είναι στρες ακόμη και για εμάς» ανέφερε.

Ο κ. Σύψας, εκτίμησε πως ο θάνατος του 35χρονου που νοσούσε από κορονοϊό χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο υποκείμενο νόσημα αποτελεί ιατρικό μυστήριο ενώ πρόσθεσε πως ενδεχομένως αυτό να συμβαίνει εξαιτίας διαφόρων παραγόντων με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την ύπαρξη ενός κακού γονιδίου ή την συντέλεση υπεραντίδρασης του οργανισμού στον ιό.

«Μια υπέρμετρη ανοσολογική απάντηση μπορεί να είναι το αίτιο», πιθανολόγησε επισημαίνοντας πως ακριβώς επειδή το ανοσοποιητικό των παιδιών είναι ανώριμο και άρα δεν μπορεί να αντιδράσει δυναμικά, γιαυτό καταγράφουμε ακόμη χαμηλότερα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας στο βίντεο που ακολουθεί:

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Πώς και πότε θα λήξει η καραντίνα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Κορονοϊός: Θα πάμε διακοπές φέτος; Η απάντηση από τον λοιμωξιολόγο Νίκο Σύψα

Κορονοϊός: Προσοχή! Μέχρι πότε ισχύουν τα έκτακτα μέτρα και τα τσουχτερά πρόστιμα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις