ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Πάγωσε» ο ψαράς - Δείτε τι σήκωσε στα δίχτυα του

Θεσσαλονίκη: «Πάγωσε» ο ψαράς - Δείτε τι σήκωσε στα δίχτυα του

Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη του δεν το περίμενε!

Μεσημέρι Πέμπτης 30 Απριλίου. Ένας ψαράς στη Νέα Μηχανιώνα, ειδοποιεί το λιμενικό ότι έχει βρει μια τεράστια ναυτική νάρκη και πως την έχει φέρει μέσα… στο πολυσύχναστο λιμάνι που αποτελεί τη βάση εκατοντάδων ψαράδων.

Αμέσως σημαίνει συναγερμός με τους άνδρες του λιμενικού και τις αστυνομικές αρχές, να αποκλείουν την πρόσβαση για τους πολίτες στο λιμάνι, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος έκρηξης, ενώ ενημερώνεται το υπουργείο Ναυτιλίας για να καταστρωθεί σχέδιο ασφαλούς εξουδετέρωσης της νάρκης (στις φωτογραφίες με κόκκινο κύκλο, μπορείτε να δείτε τη νάρκη).

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ο ψαράς, νωρίτερα την ίδια μέρα και ενώ ψάρευε στον Θερμαϊκό, σύμφωνα με τις πληροφορίες του GRTimes.gr, έβγαλε με τα δίχτυα του τη νάρκη, – με δυσκολία η αλήθεια, καθώς ζύγισε περίπου έναν τόνο – αλλά δεν σκέφτηκε να ενημερώσει εκείνη τη στιγμή το λιμενικό, παρά μόνο επιστρέφοντας στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας. Θα μπορούσε, έλεγαν στελέχη του λιμενικού, να ειδοποιούσε αμέσως μόλις την έβρισκε, για να παρέμενε η νάρκη εκτός λιμένα και να είχε αποφευχθεί και ο κίνδυνος και η ταλαιπωρία για όλους.

Κάποιοι είπαν πως το έκανε για να μη χάσει την ψαριά του, άλλοι από αφέλεια. Το γεγονός είναι, πως η είσοδος της οξειδωμένης αλλά άκρως επικίνδυνης νάρκης του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, στο λιμάνι της Ν.Μηχανιώνας, μέρα μεσημέρι και ενώ υπήρχαν πολλοί επαγγελματίες, όχι μόνο έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αλλά έκλεισε ουσιαστικά το λιμάνι, με αποτέλεσμα οι ψαράδες της περιοχής να αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν άλλο λιμάνι για να φέρουν τα ψάρια τους, να ξεκουραστούν, να ανεφοδιαστούν και να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Η επιχείρηση εξουδετέρωσης της νάρκης

Η ταλαιπωρία βέβαια για τους ψαράδες, κράτησε περίπου 1,5 μέρα και έλαβε τέλος το απόγευμα της Παρασκευής 1 Μαίου, στις 7.15μμ ακριβώς, όταν και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, η επιχείρηση της εξουδετέρωσης της νάρκης.

Δείτε παρακάτω το βίντεο του GRTimes.gr, με τις εντυπωσιακές εικόνες και τη στιγμή της έκρηξης.

Πηγή: grtimes.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Πώς θα δοκιμάζουμε ρούχα - Οδηγίες για την είσοδο μας στα καταστήματα