ΕΛΛΑΔΑ

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ οι 8οι Διακλαδικοί Αγώνες Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ οι 8οι Διακλαδικοί Αγώνες Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρακολούθησε και βράβευσε τους νικητές των τελικών αγωνισμάτων των 8ων Διακλαδικών Αγώνων Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων - Ειδικών Δυνάμεων, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη (25/6) στο στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ» στο Μεγάλο Πεύκο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ οι αγώνες αυτοί θεσμοθετήθηκαν το 2015 με βασικό στόχο την ανάπτυξη στο προσωπικό των Ειδικών Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων Διακλαδικού πνεύματος ενέργειας και νοοτροπίας καθώς και την ενδυνάμωση του αισθήματος ότι ανήκει σε μία και ενιαία ομάδα ανεξάρτητα από τον κλάδο από τον οποίο προέρχεται.

Στους αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν από 24/6 έως και 25/6, συμμετείχαν 93 διαγωνιζόμενοι σε ομάδες από την Ι Μεραρχία (32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών - 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων), τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), τη Ζ΄ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ΄ ΜΑΚ), το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) και την 31 Μονάδα Έρευνας Διάσωσης (31 ΜΕΕΔ). Για πρώτη φορά επίσης, υπήρχαν αθλητές και ομάδες και από Μονάδες που πρόκειται να υπαχθούν στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, η συγκρότηση της οποίας αναμένεται σύντομα στο πλαίσιο της πρόσφατης απόφασης για την αναδιοργάνωση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων - Ειδικών Δυνάμεων. Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ).

Στους αγώνες κατέλαβαν πρώτες, δεύτερες και τρίτες θέσεις όλες οι μονάδες που συμμετείχαν, ενώ πολυνίκης Μονάδα αναδείχθηκε η Ζ΄ΜΑΚ.

Ο Αρχηγός στο χαιρετισμό του επισήμανε ότι οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων και οι Ειδικές Δυνάμεις έχουν εισέλθει οριστικά και αμετάκλητα σε νέα εποχή, όπου η ισχυρή διυπηρεσιακή σχέση και η διακλαδικότητα είναι το όραμα και ο στόχος όλων. Τόνισε, δε, ότι δεν χωρούν καθυστερήσεις παρά μόνο ταχείες ενέργειες και υπαγωγή υπό κοινή διοίκηση, με σκοπό την επιτυχή αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων ασφαλείας. Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκομένους να συνεχίσουν τις αξιέπαινες προσπάθειές τους για την αναβάθμιση των εθνικών δυνατοτήτων διεξαγωγής όλων των μορφών των ειδικών επιχειρήσεων, εκφράζοντας την πλήρη εμπιστοσύνη του στις ικανότητές τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρατερός Κατσούλης: Δύσκολες ώρες - Τα τελευταία νέα της υγείας του

Ρoή Ειδήσεων