ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα για διασύνδεση Γεωργιανού κακοποιού με την Αστυνομία

Έρευνα για διασύνδεση Γεωργιανού κακοποιού με την Αστυνομία

Στο... μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης τίθενται οι πιθανές διασυνδέσεις του γεωργιανού κακοποιού που συνελήφθη πρόσφατα στη Βουλιαγμένη με την Αστυνομία.

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον ισπανικό Τύπο, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες ότι Έλληνες αστυνομικοί είχαν χρηματιστεί από τον γεωργιανό, για να μην τον συλλάβουν.

Τα επίμαχα δημοσιεύματα απεστάλησαν το πρωί από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ στην εισαγγελία, προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις, όπως αυτές της παράβασης καθήκοντος και της δωροδοκίας.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, ο 51χρονος γεωργιανός που ήταν καταζητούμενος με ένταλμα των ισπανικών αρχών και θεωρείται αρχηγός «μαφιόζικων» ομάδων στην Ευρώπη, είχε δώσει 800.000 ευρώ τον Μάρτιο του 2010 σε Έλληνες αστυνομικούς για να μην συλληφθεί. Ισπανός αξιωματούχος κατήγγειλε μάλιστα ότι το χρονικό αυτό διάστημα η αστυνομία δεν προχώρησε στη σύλληψη του γεωργιανού , παρότι της είχαν παρασχεθεί από την Ισπανία συγκεκριμένες πληροφορίες για τον καταζητούμενο και τη διαμονή του σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο της Χαλκιδικής.

Κατά τις ίδιες καταγγελίες, είχε οργανωθεί από την ΕΛΑΣ επιχείρηση για τη σύλληψή του χωρίς κανένα αποτέλεσμα, αφού ο κακοποιός είχε ήδη αποχωρήσει από το ξενοδοχείο, όταν έγινε η έφοδος των αρχών.