ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Πότε θα έχουμε επιδημιολογική εικόνα από το άνοιγμα του τουρισμού

Κορονοϊός: Πότε θα έχουμε επιδημιολογική εικόνα από το άνοιγμα του τουρισμού
INTIME NEWS

«Δεν μας ανησυχούν τα νησιά, μας ανησυχούν τα πάρτι», ξεκαθάρισε η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών.

Επιτυχημένο ήταν το «πρώτο τεστ» όσον αφορά τις αφίξεις τουριστών μέσω διεθνών πτήσεων στη χώρα μας, δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης (02/07) η Ματίνα Παγώνη.

Ξεκάθαρη εικόνα για το ζήτημα και ειδικότερα την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα θα έχουμε σε 15 μέρες από σήμερα, ανέφερε η κ. Παγώνη και τόνισε πως τους ειδικούς δεν ανησυχούν τόσο τα νησιά.

«Ναι μεν οι άνθρωποι στα νησιά θέλουν τον τουρισμό ωστόσο φοβούνται αν υπάρξει κάποιο κρούσμα πως αυτό θα αντιμετωπιστεί» εξήγησε, διαβεβαιώνοντας όμως πως ενδεχόμενα κρούσματα σε νησί θα αντιμετωπιστούν.

Όπως επεσήμανε η κ. Παγώνη, «έχουν ενημερωθεί οι γιατροί. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη στον ελληνικό επιστημονικό κόσμο».

Παραδέχθηκε δε ότι υπάρχει ανησυχία για τις μεγάλες πόλεις, για τα φαινόμενα διεξαγωγής πάρτι και συνωστισμού.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα των 4.000 τεστ για τον κορονοιό στα οποία υπεβλήθησαν τουρίστες που έφτασαν χθες στην Ελλάδα, η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών ξεκαθάρισε πως θα βγουν σήμερα το απόγευμα.

«Σήμερα θα ξέρουμε. Θα έχουμε την πρώτη εικόνα» είπε, προσθέτοντας πως τα τεστ θα συνεχιστούν.

Τέλος, η κ. Παγώνη εξέφρασε την εκτίμηση πως τα κρούσματα στη χώρα πρόκειται να αυξηθούν, απ' ότι φαίνεται με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, χαρακτήρισε εντούτοις αυτό το σενάριο αναμενόμενο.

«Με βάση τα δεδομένα αλλά και τα μέτρα που έχουμε πάρει, πιστεύουμε πως δεν θα φτάσουμε να δούμε να γίνονται εδώ αυτά που βλέπουμε στην Αμερική».

«Δεν είναι κάτι τραγικό. Πιστεύω θα είναι αντιμετωπίσιμα» είπε συγκεκριμένα.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Dr Θάνατος»: Το ξέπλυμα και το... εκρηκτικό μήνυμα στο σπίτι του «Κοντού»