ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στις Κεχριές: Δύσκολη η μάχη με τις φλόγες - Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις

Φωτιά στις Κεχριές: Δύσκολη η μάχη με τις φλόγες - Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στις Κεχριές Κορινθίας, όπου για δεύτερη ημέρα μαίνεται μεγάλη φωτιά

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις μάχονται με τις φλόγες στο Γαλατάκι και τα Λουτρά Ωραίας Ελένης ενώ σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, η φωτιά πλησιάζει προς το χωριό Αθίκια Κορινθίας, για το οποίο δόθηκε εντολή να εκκενωθεί.

Για συνεχείς αναζωπυρώσεις στο μέτωπο της φωτιάς κάνει λόγο η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Δείτε εικόνες από την περιοχή στη gallery και τα βίντεο που ακολουθούν:

Σύμφωνα πάντως με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη η εικόνα είναι καλύτερη.

Προβληματίζει, όμως, η πρόβλεψη για ενίσχυση των ανέμων, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Βελτιώνεται πλέον η εικόνα της πυρκαγιάς, αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, γιατί σύμφωνα με την πρόβλεψη για τον καιρό, από το μεσημέρι αναμένεται ενίσχυση των ανέμων, οι οποίοι είχαν κοπάσει τη νύχτα», τόνισε.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαθρακογιάννης, έχουν προκληθεί ζημιές από τη φωτιά, αλλά η Πυροσβεστική δεν έχει, έως αυτή την ώρα, επίσημη ενημέρωση για το αν έχουν καεί οικίες.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από χθες το μεσημέρι που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί (Siemens, Αγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Αθίκια, Αλαμάννο και Αγιος Ιωάννης), καθώς και μια παιδική κατασκήνωση.

Δείτε εικόνες από το Γαλατάκι στη gallery που ακολουθεί:

Αυτήν την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 15 τμήματα πεζοπόρων, ενώ από αέρος συντρέχουν πλέον 8 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Τις ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Καταγγελίες για εμπρησμό

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος «κάτοικοι έχουν καταγγείλει σε εμένα πως υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις εμπρησμού και δεν αποκλείω το γεγονός, οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο στρατόπεδο της περιοχής να έχουν καταγράψει στοιχεία, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα στο πλαίσιο των ερευνών».

Εν τω μεταξύ, ο καπνός από τη φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας έχει καλύψει τον ουρανό μέχρι και στους Μολάους Λακωνίας, αφού οι ισχυροί άνεμοι τον μετέφεραν χιλιόμετρα μακριά.

Δείτε συγκλονιστικο βίντεο από τη φωτιά:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καστελόριζο - «Θερμό επεισόδιο»: Οι Τούρκοι στοχοποιούν ελληνικές πόλεις με βαλλιστικούς πυραύλους