ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Ηλεία: Μαίνεται η φωτιά στο Γραμματικό - Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

Φωτιά στην Ηλεία: Μαίνεται η φωτιά στο Γραμματικό - Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

Φωτιά:Μάχη με τις φλόγες δίνουν από το μεσημέρι της Παρασκευής 24/7 οι πυροσβέστες στην Ηλεία για να περιορίσουν την φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Γραμματικό, Λαντζοϊου.

Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα 119 πυροσβέστες με 34 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες Ο.Τ.Α, βυτιοφόρα και μηχανήματα έργου, ενώ από αέρος συντρέχουν 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.



Νωρίτερα, οι κάτοικοι της κοινότητας Χελιδόνι, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, συγκεντρώθηκαν, για προληπτικούς λόγους, σε ασφαλές σημείο της κοινότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα patrisnews.gr, οι φλόγες απειλούσαν τα χωριά Χελιδόνι, Καυκανιά και Πουρνάρι. Πλέον έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος.

Στο Γραμματικό Ηλείας μετέβη εσπευσμένα, το απόγευμα της Παρασκευής, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου.

«Δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, ούτε έχει γίνει εκκένωση περιοχής, λόγω της πυρκαγιάς», τόνισε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο οποίος μετέβη εσπευσμένα στην περιοχή.

«Η πυρκαγιά έχει κατεύθυνση προς το Χελιδόνι και στη νότια πλευρά της προς την περιοχή Πουρνάρι. Επαναλαμβάνω, δεν έχει γίνει εκκένωση περιοχής, απλώς έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι του Χελιδονιού να είναι σε ετοιμότητα», προσέθεσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε εικόνες από τη φωτιά στη gallery που ακολουθεί:

Επίσης, έχει αυξηθεί και ο αριθμός των υδροφόρων οχημάτων και των μηχανημάτων έργου της αυτοδιοίκησης, που συντρέχουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης 5 κοινότητες του Δήμου Κορινθίων

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν πέντε κοινότητες του Δήμου Κορινθίων που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, πέντε κοινότητες του Δήμου Κορινθίων, λόγω της δασικής πυρκαγιάς. Πρόκειται για τις κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη.

Δείτε περισσότερες εικόνες από το πύρινο μέτωπο στη gallery που ακολουθεί:

Η συγκεκριμένη κήρυξη, σκοπός της οποίας είναι η αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και η διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου, θα ισχύει για έξι μήνες.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Παρασκευή, 24 Ιουλίου, ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κόρινθο, Αργολίδα και Μυτιλήνη.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε τον χάρτη ΕΔΩ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καστελόριζο ΤΩΡΑ: Σε συναγερμό το νησί - Αποστολή του Newsbomb.gr (pics+vid)