ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Ιωάννινα: Βρέθηκε κρούσμα σε σχολείο - Αναταραχή για γονείς και εκπαιδευτικούς

Κορονοϊός - Ιωάννινα: Βρέθηκε κρούσμα σε σχολείο - Αναταραχή για γονείς και εκπαιδευτικούς
IN TIME

Καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο των Ιωαννίνων σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ.

Το σχολείο σήμερα λειτουργεί κανονικά αφού προ ώρας δεν έχουν υπάρξει ενέργειες ούτε αποφάσεις όπως καταγγέλλεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων προκήρυξε στάση εργασίας 08.00-11.00 για την άρνηση των υπευθύνων να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες ιχνηλάτησης και απολύμανσης.

Η ΕΛΜΕ απαιτεί να παρθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα για την ασφάλεια των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Ειδικότερα, ζητά την άμεση απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου, τη διενέργεια δωρεάν διαγνωστικών μοριακών τεστ για την ανίχνευση του Covid-19 στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και στην υπάλληλο καθαριότητας του σχολείου καθώς και την άμεση εύρεση των επαφών των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννινών, μετά από επικοινωνία που είχε με την Διεύθυνση του Γυμνασίου στο κυλικείο του οποίου επιβεβαιώθηκε θετικό κρούσμα Covid-19 θα προχωρήσει στην προληπτική απολύμανση του κτηρίου. Η απολύμανση θα γίνει σήμερα αμέσως μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων.

Πηγή: epirus-tv

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Μαύρη» ημέρα στην Ελλάδα - Και έκτος νεκρός σε λίγες ώρες - 363 τα θύματα