ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφ. Κρήτης: Τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο απομονώθηκαν

Κορονοϊός - Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφ. Κρήτης: Τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο απομονώθηκαν
AP PHOTOS

Τι είπε ο Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης για το κρουαζιερόπλοιο στο οποίο εντοπίστηκαν 12 κρούσματα - Το πλοίο κατευθύνεται προς το λιμάνι του Πειραιά 

Ο επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφ. Κρήτης, μίλησε για τον συναγερμό που σήμανε στο κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6», όπου διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό 12 μέλη του πληρώματος, μετά τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, στην Κρήτη.

Ο Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης, μιλώντας στιν Alpha 98.9, για το κρουαζιερόπλοιο στο οποίο εντοπίστηκαν 12 κρούσματα τόνισε ότι «Εμείς στο λιμάνι και η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου είχαμε συντάξει σχέδιο έκτακτης ανάγκης με αυστηρά πρωτόκολλα. Βάσει του πρωτοκόλλου, ζητήσαμε δειγματοληπτικά να γίνουν τεστ και σήμερα ενημερωθήκαμε ότι 12 άτομα από το πλήρωμα είναι θετικοί».

Όπως είπε, «αυτοί οι άνθρωποι έχουν ήδη απομονωθεί σε ειδικές καμπίνες και ιχνηλατούνται οι στενές επαφές τους και βάσει πρωτοκόλου θα πρέπει στο λιμάνι που θα καταπλεύσει τα θετικά κρούσματα να κατέβουν. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, η εταιρεία του κρουαζιερόπλοιου πρέπει να φροντίσει να έχει βρει όχημα μεταφοράς των θετικών κρουσμάτων σε ξενοδοχείο απομόνωσης και όταν παρέλθει η απομόνωση να επαναπατριστούν».

«Θα γίνει στους 12 νοσούντες τεστ επαλήθευσης. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι οι θετικοί στον ιό εργαζόμενοι προέρχονται από διάφορα πόστα. Αλλά ας περιμένουμε την επιβεβαίωση, να δούμε και τα δεύτερα δείγματα» τόνισε ο κ. Παπαδάκης.

«Κανονικά θα έπρεπει να έρθει στο λιμάνι Ηρακλείου, το λιμάνι εκκίνησης» είπε, ωστόσο με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6 θα καταπλεύσει στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τον Επόπτη Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης, «έχουμε θέσει πολύ αυστηρές προδιαγραφές, όλοι οι επιβάτες που έρχονται από το εξωτερικό έχουν αρνητικό τεστ για να επιβιβαστούν και όλο το πλήρωμα είχε αρνητικό τεστ και έκτοτε δεν κατέβηκαν από το πλοίο. Όταν κατεβαίνουν οι επιβάτες από το αεροπλάνο, μπαίνουν σε συγκεκριμένα πούλμαν απευθείας και πηγαίνουν απευθείας στο κρουαζιερόπλοιο, όπου θερμομετρώνται και ελέγχονται καθημερινά».

«Εκτιμώ ότι το κρουαζιερόπλοιο θα παραμείνει για λίγο σε καραντίνα στο λιμάνι του Πειραιά για να γίνουν οι έλεγχοι σε συνεργασία του Λιμεναρχείου με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία» κατέληξε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο με πάνω από 1.000 άτομα στη Μήλο - Βρέθηκαν 12 κρούσματα