ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - SOS από τον Τζιτζικώστα: Προς lockdown η Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός - SOS από τον Τζιτζικώστα: Προς lockdown η Θεσσαλονίκη
IN TIME

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα επιδημιολογικά δεδομένα στη Βόρεια Ελλάδα έκρουσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας μίλησε για την ανάγκη πιστής εφαρμογής των υφιστάμενων μέτρων και τόνισε πως η κατάσταση είναι πολύ άσχημη στην παρούσα φάση.

«Αν τώρα δεν πάρουμε μέτρα και δεν κάνουμε πιστή εφαρμογή και τήρηση, θα χρειαστούν νέα μέτρα, τα οποία θα είναι δύσκολα να τα διαχειριστεί η οικονομία», τόνισε ο περιφερειάρχης και προσέθεσε ότι «θα πάμε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και θα μπούμε σε lockdown. Αυτό αφορά κυρίως τη Θεσσαλονίκη», ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στο μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων που έχει πέσει στα 30-39 έτη, επεσήμανε ότι «κανένας μας δεν είναι άτρωτος. Η Θεσσαλονίκη θα περάσει σήμερα στο επίπεδο 3, το πορτοκαλί επίπεδο. Θα πρέπει να τεθούν νέα μέτρα, όπως τηλεργασία στο 40% των εργαζομένων, κλείσιμο καταστημάτων νωρίτερα, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε περισσότερους χώρους».

«Αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα, θα βρεθούμε μπροστά σε πολύ οδυνηρές αποφάσεις. Είναι καθαρά θέμα του πώς εφαρμόζονται τα μέτρα». Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Ναι, θα πάμε σε lockdown, αν δεν αντιληφθούμε όλοι ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Oruc Reis: Η Γενί Σαφάκ προειδοποιεί για νέες NAVTEX - Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις