ΕΛΛΑΔΑ

Kορονοϊός: Διασωληνώθηκε 42χρονος στο Νοσοκομείο Χανίων

Kορονοϊός: Διασωληνώθηκε 42χρονος στο Νοσοκομείο Χανίων
IN TIME

«Mάχη» με τον νέο κορονοϊό, ο οποίος έχει «χτυπήσει» 42χρονο στα Χανιά, δίνει το ιατρικό δυναμικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Covid - 19 του Νοσοκομείου Χανίων.

Ο 42χρονος ο οποίος είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό τις προηγούμενες ημέρες και νοσηλευόταν στην κλινική Covid-19, την προηγούμενη Παρασκευή παρουσίασε πνευμονία και εισήχθη στην ΜΕΘ.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του καθώς παρουσίαζε πολύ χαμηλά επίπεδα οξυγόνου.

Πρόκειται για τον δεύτερο ασθενή με Covid-19 που νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε ΜΕΘ στην Κρήτη, μετά και από έναν 65χρονο στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Επίσης στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου νοσηλεύεται ένας 81χρονος χωρίς να έχει διασωληνωθεί.

Σε ότι αφορά στις κλινικές Covid-19 , νοσηλεύονται, ένας ασθενής στο Βενιζέλειο, έξι στο ΠΑΓΝΗ, ένας στο νοσοκομείο Ιεράπετρας και ένας στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Πηγή: flashnews.gr

H επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2166, εκ των οποίων 22 συνδέονται με συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 44.246 (ημερήσια μεταβολή +5.1%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 13, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 655 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 169 (77.5% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 44.246 κρουσμάτων, 4.225 (9.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 14.111 (31.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0 έως 103 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 25 έως 103 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 1.829.091 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 77.431 δείγματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Επέλαση» του κορονοϊού σε όλη την Ελλάδα - Αναπόφευκτο το lockdown