ΕΛΛΑΔΑ

Ωράριο super market: Δείτε ποιες ώρες θα λειτουργήσουν κατά το lockdown

Ωράριο super market: Δείτε ποιες ώρες θα λειτουργήσουν κατά το lockdown

Ωράριο super market: Ποιες ημέρες και ώρες θα είναι ανοιχτά για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Ξεκινά στις 06:00 το πρωί του Σαββάτου το πανεθνικό lockdown λόγω κορονοϊού όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αρχική διάρκεια 3 εβδομάδες.

Αρκετά καταστήματα θα αναστείλουν τη λειτουργία τους ωστόσο κανονικά θα συνεχίσουν τα σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τροφίμων, όπως φούρνοι και ιχθυοπωλεία.

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις, όπως ενημέρωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, θα λειτουργούν καθημερινά έως τις 20:30, ενώ προβλέπεται η λειτουργία τους και τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού, όπως αυτές του Μαρτίου.

Εντός των καταστημάτων τροφίμων επιτρέπεται 1 άτομο ανά 10 τ.μ. (4 άτομα 20-100 τ.μ. και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον), ενώ προβλέπεται ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια.

Εξαίρεση την Κυριακή 15 Νοεμβρίου οι υπεραγορές τροφίμων καθώς και κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως 17:00.

Ποιες ακόμη επιχειρήσεις συνεχίζουν τη λειτουργία τους

Επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων οπτικών και καταστημάτων πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σε τηλέφωνο ανάγκης που θα δίδεται από τους καταστηματάρχες.

Επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων πώλησης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού μόνο για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.), καθώς και τις υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών.

Επιτρέπονται οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’οίκον (e-shop κτλ.)

Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ΄ οδόν εξυπηρέτησης (drive through) επιτρέπονται μόνον στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην ΚΥΑ
Λειτουργούν ακόμα:

  • Καθαριστήρια
  • Περίπτερα (24ώρο)
  • Φαρμακεία
  • Πρατήρια καυσίμων
  • Υπηρεσίες υγείας, κτηνιατρικών υπηρεσιών
  • Pet shops
  • Τα κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής θα μπορούν να λειτουργήσουν εκτάκτως το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και Κυριακή 8 Νοεμβρίου
  • Η λειτουργία των λαϊκών αγορών πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων, λειτουργία παράλληλων αγορών και απόσταση πάγκων 5 μέτρων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέου lockdown - Ξεχάστε το ρεβεγιόν