ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊος: Ελάχιστα τα κρούσματα στις Ένοπλες Δυνάμεις - Στη διάθεση του ΕΣΥ κλίνες του 424 ΓΣΝ

Κορονοϊος: Ελάχιστα τα κρούσματα στις Ένοπλες Δυνάμεις - Στη διάθεση του ΕΣΥ κλίνες του 424 ΓΣΝ

Κορονοϊός:  Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της χώρας μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και τη θνησιμότητα που αυξάνεται καθημερινά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη, με τις υγειονομικές Αρχές να προσπαθούν να βρουν λύσεις που θα δώσουν «ανάσα» στο Σύστημα Υγείας και δεν οδηγηθούμε σε καταστάσεις... Ιταλίας.

Πολύτιμος σύμμαχος στην προσπάθεια της Πολιτείας, από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας τον περασμένο Μάρτιο, είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Ήδη, με εντολή του ΓΕΕΘΑ και κατόπιν εγκρίσεως του υπουργείου Άμυνας, έχουν διατεθεί κλίνες ΜΕΘ αλλά και δωμάτια στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ώστε να στηριχθεί όσο το δυνατόν το Σύστημα Υγείας.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα κρούσματα στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ελάχιστα σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό, ενώ όλες οι στρατιωτικές μονάδες και σχολές είναι θωρακισμένες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αναφορικά με τους νεοσύλλεκτους οπλίτες επισημαίνεται ότι κάνουν όλοι rapid tests πριν μπουν στα κέντρα νεοσυλλέκτων και όσοι είναι θετικοί απομονώνονται. Και εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως τα θετικά κρούσματα είναι ελάχιστα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ακολουθούν όλα τα μέτρα και τις εντολές του ΕΟΔΥ ενώ λαμβάνει και επιπρόσθετα μέτρα, όπως τονίζουν δεν υπάρχει καμία ανησυχία αλλά δεν υπάρχει και εφησυχασμός.

Τέλος οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων έχει τεθεί στη διάθεση του ΕΣΥ από την αρχή της πανδημίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: «Κλείδωσε» η παράταση του lockdown - Πότε θα ανοίξει η χώρα - Το σενάριο μέχρι το Μάιο