ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Αγωνία για 8χρονο: Παρουσίασε συμπτώματα Κawasaki - Η κατάσταση της υγείας του

Κορονοϊός - Αγωνία για 8χρονο: Παρουσίασε συμπτώματα Κawasaki - Η κατάσταση της υγείας του
INTIME

Την αισιοδοξία τους για την κατάσταση της υγείας του 8χρονου αγοριού που παρουσίασε πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο, εκφράζουν οι γιατροί.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι το παιδί θα ξεπεράσει τις επιπλοκές που εμφάνισε μετά τον Covid και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ρίου, τονίζοντας πως το επόμενο 48ωρο θα του μειώσουν τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει.

Ο 8χρονος ξεπέρασε τον κορονοϊό, ωστόσο εμφάνισε συμπτώματα της νόσου Kawasaki.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της Παιδιατρικής του νοσοκομείου Ρίου, Γαβριήλ Δημητρίου, μιλώντας στο Mega, το παιδί είναι καλύτερα στην υγεία του.

«Τελικά το παιδί πέρασε ένα πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο, Kawasaki light θα λέγαμε. Είναι ουσιαστικά μια αντίδραση στον Covid και συνήθως εμφανίζεται 2-3 εβδομάδες μετά τη νόσο» σημείωσε ο κ. Δημητρίου, προσθέτοντας ότι πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σπάνιο, καθώς μέχρι στιγμής έχουν περιγραφεί 130 παρόμοια περιστατικά παγκοσμίως.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Τι είναι το σύνδρομο Kawasaki

Υπενθυμίζεται ότι η συσχέτιση της μόλυνσης από κορoνοϊό με μια πολυσυστηματική φλεγμονώδη νόσο η οποία προσομοιάζει τόσο με το σύνδρομο Kawasaki είχε γίνει από την περασμένη άνοιξη, με περιστατικά τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η νόσος αυτή ονομάστηκε ως πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο των παιδιών –Multisystem Inflammatory Syndrome in Children (MIS–C)- και καταχωρήθηκε ως αποτέλεσμα της διέγερσης του ανοσοποιητικού συστήματος ενάντια στη λοίμωξη από COVID-19.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται μια πολύ σπάνια αντίδραση στα παιδιά που μολύνονται ή νοσούν.

Για το θέμα αυτό o κος Γιάννης Καρβέλης Διοικητής 6ης ΥΠΕ τόνισε ότι είναι αισιόδοξος ότι το παιδί θα βγει νικητής από αυτή την «μάχη» που δίνει. «Γίνεται το καλύτερο για να αλλάξει η κατάσταση και υπάρχει αισιοδοξία ότι οι γιατροί θα τα καταφέρουν. Το παιδί είναι σε σταθερή κατάσταση.

Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε ευχάριστη εξέλιξη, αφού η επιστημονική ομάδα που ανέλαβε το παιδί είναι η καλύτερη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχέδιο να επιτραπεί η κυκλοφορία μετά τις 21:00 παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς