ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Το κρίσιμο 15ημερο που θα κρίνει το άνοιγμα μετά τα Φώτα

Σχολεία: Το κρίσιμο 15ημερο που θα κρίνει το άνοιγμα μετά τα Φώτα
INTIME

Σχολεία: Η πορεία των κρουσμάτων θα δείξει αν θα ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος.

Όπως είπε ο κ. Δημόπουλος στο MEGA το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία θα κριθεί τις επόμενες 15 μέρες και με βάση την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι αν συνεχιστεί η πτωτική πορεία των κρουσμάτων και δεν έχουμε έξαρση στις γιορτές θα μπορέσουμε να πάμε σε άνοιγμα σχολείων αρχές Ιανουαρίου και σε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

«Θα πρέπει να αποφευχθεί έξαρση του ιού στις γιορτές για να ανοίξουμε τον Ιανουάριο και να μην χρειαστεί να οδηγηθούμε σε παράταση μέτρων μετά την 7η Ιανουαρίου» προειδοποίησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Στόχος των ειδικών, όπως δήλωσε τη Δευτέρα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, «είναι να γυρίσουν τα παιδιά στα θρανία τους στις 7 Ιανουαρίου».

Σε ερώτηση, δε, για το αν υπάρχει σχεδιασμός έτσι ώστε να υπάρξει τμηματικό άνοιγμα ανάλογα με το φορτίο που υπάρχει σε κάθε περιφερειακή ενότητα, υποστήριξε πως «δεν υπάρχουν σκέψεις για διαφορετικές ενότητες».

Η κυρία Παπαευαγγέλου χαρακτήρισε προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων καθώς «τα παιδιά είναι εδώ και πολύ καιρό εκτός του φυσικού τους περιβάλλοντος που είναι οι αίθουσες και τα σχολεία τους».

Διευκρίνισε, τέλος, ότι «κλείσαμε τα σχολεία γιατί το επιδημιολογικό φορτίο ήταν πολύ μεγάλο στις αρχές Νοεμβρίου, όχι γιατί τα παιδιά μεταδίδουν πιο εύκολα τον ιό. Το μεγάλο φορτίο και η κινητικότητα ήταν αυτά που μας ανάγκασαν να εισηγηθούμε το κλείσιμο των σχολείων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σε εγρήγορση η κυβέρνηση για τις γιορτές - Αχτίδα φωτός από τα επιδημιολογικά δεδομένα