ΕΛΛΑΔΑ

Testing.gov.gr: Νέα πλατφόρμα για διεξαγωγή δωρεάν τεστ - Πότε ανοίγει

Testing.gov.gr: Νέα πλατφόρμα για διεξαγωγή δωρεάν τεστ - Πότε ανοίγει

Ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης ανακοίνωσε στην σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας πως εντάσσεται νέα πλατφόρμα για δωρεάν ελέγχους covid - 19.   

Πιο συγκεκριμένα ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, ανέφερε πως από την Δευτέρα (21/12) θα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα Testing.gov.gr, για όσους επιθυμούν να κάνουν δωρεάν ελέγχους. Η δημιουργία της, γίνετε με κύριο σκοπό τον περιορισμό του τρίτου κύματος.

Η μέχρι τώρα στρατηγική ελέγχων από τον δημόσιο τομέα περιλαμβάνει ελέγχους συμπτωματικών ασθενών. Με δεδομένη την αυξημένη δυνατότητα ελέγχων λόγω της έγκρισης των rapid tests, θα προστεθεί η νέα πλατφόρμα τυχαιοποιημένου ελέγχου Covid 19 στην κοινότητα.

Για την υλοποίηση του προγράμματος έχει δημιουργηθεί μια νέα πλατφόρμα στη διεύθυνση testing.gov.gr και έχουν καθοριστεί 380 σημεία ελέγχου στα οποία συμπεριλαμβάνονται κέντρα υγείας, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και υγειονομικές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Όσοι πολίτες υποβάλουν αίτηση θα ενημερωθούν στις 28 Δεκεμβρίου, η επιλογή θα γίνετε τυχαία, όσοι λαμβάνουν σχετικό SMS, θα πηγαίνουν στα σημεία διενέργειας δωρεάν ελέγχου. Η πλατφόρμα όπου θα συμπληρώνονται βασικά στοιχεία, όπως διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου κλπ, θα είναι διαθέσιμη από το βράδυ της Δευτέρας, ανέφερε ο καθηγητής.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Θα παρουσιάσουμε τη νέα πλατφόρμα τυχαιοποιημένη διασποράς στην κοινότητα. Με την έλευση έγκυρων rapid tests προσθέτουμε στη στρατηγική μας τυχαίους δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους, με στόχο να φτάσουμε στα 12.000 τυχαία τεστ.

Έχουν καθοριστεί 386 σημεία.

Το βράδυ της Δευτέρας θα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα testing.gov.gr και οι πρώτοι 12.000 θα ειδοποιηθούν για την ώρα και τον τόπο προσέλευσής τους.

Αφορά όλους, με μία συγκεκριμένη εξαίρεση. Αν έχετε συμπτώματα, θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με τον γιατρό σας. Ο σωστός τρόπος να κάνετε τεστ δωρεάν είναι μέσω του θεράποντος ιατρού σας.

Στην αίτηση θα έχει στοιχεία ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, αφμ και οπωσδήποτε αριθμός κινητού. Θα σας έρχεται ένα μήνυμα με έναν αριθμό επαλήθευσης. Αν επιλεγείτε, θα έρθει νέο μήνυμα για το πότε και το πού.

Η παρουσία στο τεστ, θα δικαιολογεί τρίωρη αποχή από την εργασία και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα διαγράφονται τα προσωπικά στοιχεία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καθολικό lockdown και στην Κοζάνη - Αυτά είναι τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ