ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Άφαντος ο 14χρονος που δολοφόνησε μαζί με την 12χρονη αδελφή του τον 87χρονο (vid)

Θεσσαλονίκη: Άφαντος ο 14χρονος που δολοφόνησε μαζί με την 12χρονη αδελφή του τον 87χρονο (vid)
INTIME NEWS

Συναγερμός έχει σημάνει για την εξαφάνιση του 14χρονου από το Παπάφειο Ορφανοτροφείο, καθώς κατηγορείται ότι σκότωσε μαζί με την 12χρονη αδελφή του έναν 87χρονο, για να τον ληστέψει. 

Ο 14χρονος εξαφανίστηκε από το Παπάφειο Ορφανοτροφείο όπου είχε οδηγηθεί μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Ανηλίκων.

Το Παπάφειο σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι κατά την εισαγωγή του είχαν εκφραστεί αντιρρήσεις από τη διοίκηση, εξαιτίας των μέτρων που είχε λάβει για περιστολή της διάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 14χρονος εισήχθη στο Παπάφειο στη 1.00 τη νύχτα και τα χαράματα διαπιστώθηκε ότι είχε διαφύγει των χώρων του ορφανοτροφείου.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το Παπάφειο είναι ορφανοτροφείο «και όχι κάποιο ιδιότυπο “Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων”, όπου υπάρχει υποδομή υποχρεωτικού εγκλεισμού».

Το Παπάφειο εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος, εκφράζει την ελπίδα για γρήγορη ανεύρεση του 14χρονου και για «κατάλληλη αυτή τη φορά αντιμετώπιση της περίπτωσής του από την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης».

Το χρονικό του εγκλήματος

Σοκ και απύθμενη οργή στο πανελλήνιο προκαλεί ο φρικτός θάνατος του 87χρονου που βασανίστηκε χωρίς έλεος από δύο ανήλικα 12 και 14 ετών για να του αποσπάσουν 250 ευρώ και μία αλυσίδα. Όταν ο ηλικιωμένος τους αντελήφθη άρχισαν να το γρονθοκοπούν με μανία στο κεφάλι, ενώ όταν έπεσε στο έδαφος συνέχισαν να τον κλωτσούν σε όλο του το σώμα. Το πιο εξοργιστικό είναι ότι απ’ έξω τσίλιες φυλούσαν η 45χρονη γιαγιά των δραστών και ο 40χρονος σύντροφός της την ώρα που οι ανήλικοι δολοφονούσαν τον άτυχο άντρα.

Υπό την επίβλεψη της γιαγιάς τους και του συντρόφου της που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια.

Οι δυο ανήλικοι χτύπησαν την πόρτα του ηλικιωμένου, ο 87χρονος προκειμένου να μην την σπάσουν τους άνοιξε και τον βρήκαν εκείνη την ώρα να ετοιμάζει το μεσημεριανό του.

Τα δύο ανήλικα αδέλφια αρχίζουν να τον χτυπούν με μανία… δεν σταματούν ούτε όταν ο ηλικιωμένος πέφτει στο έδαφος.

Οι δράστες αρπάζουν 250 ευρώ και μια χρυσή αλυσίδα και τρέπονται σε φυγή.

Η κόρη του θύματος βρίσκει τον πατέρα της σε άθλια κατάσταση… Τα χτυπήματα έχουν προκαλέσει εσωτερική αιμορραγία στον άτυχο ηλικιωμένο… Μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Τρεις ημέρες μετά ο 87χρονος αφήνει την τελευταία του πνοή.

Οι κάμερες ασφαλείας της περιοχής οδήγησαν την αστυνομία στα ίχνη της αδίστακτης οικογένειας.

Η γιαγιά και ο σύντροφός της κρατούνται και θα απολογηθούν τη Δευτέρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ακυρώνονται τα Χριστούγεννα για τους Βρετανούς – Νέα σκληρά μέτρα από Τζόνσον