ΕΛΛΑΔΑ

Κατασκοπεία στη Ρόδο: Στον Κορυδαλλό ο μάγειρας και ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου

Κατασκοπεία στη Ρόδο: Στον Κορυδαλλό ο μάγειρας και ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου

Στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, με έκτακτη μεταγωγή και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκαν ο 35χρονος γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο και ο 56χρονος μάγειρας που κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους.

Ο 35χρονος και ο 56χρονος κατηγορούνται για υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού κατ’ εξακολούθηση, για παραβίαση μυστικών πολιτείας από κοινού κατ’ εξακολούθηση και για κατασκοπεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με ενιαίο σκοπό, χρήση για διαβίβαση του κρατικού απορρήτου σε άλλον με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους.

Η κυρία ανάκριση για την υπόθεση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθούν καθώς τις επόμενες 15 ημέρες αναμένεται να σταλούν από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών όλα τα στοιχεία από τον έλεγχο όσων κατασχέθηκαν από τους δύο προφυλακισμένους.

Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι του 35χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 κινητά τηλέφωνα, δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ένα usb, μια φωτογραφική μηχανή και 4 laptop ενώ από τον 52χρονο έχουν κατασχεθεί δύο κινητά τηλέφωνα.

Παράλληλα εκκρεμεί η άρση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας των κατασχεθέντων κινητών τηλεφώνων αλλά και η άρση του ψηφιακού περιεχομένου των ψηφιακών πειστηρίων σε cloud servers.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για «ασφαλείς γιορτές»: Σαρωτικοί έλεγχοι για παραβάσεις και πάρτι σε σπίτια