ΕΛΛΑΔΑ

Ρεβεγιόν: Τι SMS θα στείλετε - Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις

Ρεβεγιόν: Τι SMS θα στείλετε - Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις

Lockdown: Οι Αστυνομικές Αρχές αναφέρουν πως στόχος τους είναι το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να ελεγχθούν όσοι βρίσκονται στο δρόμο.

Ρεβεγιόν σε στενό οικογενειακό κύκλο, sms με κωδικό 6 στο 13033, απαγόρευση μετακίνησης και αυστηροί έλεγχοι από τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ είναι όσα συνθέτουν την εικόνα που διαμορφώνεται φέτος στη χώρα μας, στο πλαίσιο των σχεδιασμών που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση με απώτερο σκοπό την καταπολέμηση του κορονοϊου.

Το διάστημα από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και τα Θεοφάνεια, οι έλεγχοι της αστυνομίας θα είναι εξονυχιστικοί και όπως διαμηνύεται, θα ελέγχονται όσοι βρίσκονται στο δρόμο, μετά την επιβολή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις 10 το βράδυ.

Ρεβεγιόν μέχρι 9 άτομα

Όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και ημέρες, στο γιορτινό τραπέζι επιτρέπεται να συγκεντρωθούν έως 9 άτομα από δύο οικογένειες, με τους ειδικούς λοιμωξιολόγους να απευθύνουν συστάσεις για περιορισμένες επαφές στη διάρκεια των εορτών και ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τα ίδια άτομα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ με ελέγχους από την ΕΛ.ΑΣ.

Το δεύτερο μέτρο που ισχύει για τις ημέρες των εορτών είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, χωρίς κάποια εξαίρεση για την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα συνδυαστεί εκτεταμένους ελέγχους από την ΕΛ.ΑΣ. Όπως ξεκαθάρισε μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι μετακινήσεις μετά τις 10 το βράδυ και μέχρι τις 5 το πρωί επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας και υγείας. «Οπότε η αστυνομία θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μετακινήσεις μετά τις 22.00 το βράδυ και δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε και σε διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες ώστε να ελεγχθούν όλοι αυτοί που μετακινούνται εκείνες τις ώρες. Όπου διαπιστωθούν παραβάσεις, θα επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ», είπε.

Αναφερόμενος στο σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για τα μέτρα που θα λάβει τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, είπε: «Σίγουρα θα είναι αυξημένη η παρουσία της αστυνομίας αυτές τις ημέρες τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα των Χριστουγέννων. Το ίδιο θα γίνει και την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα. Για το αν θα υπάρξει αυτοπρόσωπη παρουσία της αστυνομίας σε κάποιο σπίτι εξαρτάται από τις καταγγελίες».

Ερωτηθείς σχετικά με τη διοργάνωση πάρτι σε σπίτια, σημείωσε ότι η ΕΛΑΣ είναι υποχρεωμένη να παρέμβει λόγω και της αναφοράς στην ΚΥΑ και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, με όλους τους νόμιμους τύπους που είναι η παρουσία εισαγγελέα. Σε αυτές τις περιπτώσεις πέρα από τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται, υπάρχουν και ποινικές ευθύνες και θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

Αυξημένοι θα είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της ΕΛΑΣ σε διόδια, σε κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο, σε εισόδους-εξόδους των πόλεων, σε υπεραστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ, σε πλατείες και οπουδήποτε μπορεί να δημιουργηθεί συγχρωτισμός.

Τι κωδικό SMS στο 13033 στέλνουμε για το ρεβεγιόν

Παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται με την αποστολή SMS στο 13033 και τον κωδικό "6". Θα πρέπει να έχετε μαζί σας και την ταυτότητά σας.

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS στο 13033 πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 6 που αντιστοιχεί για το ρεβεγιόν.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Ράπισμα» στην Τουρκία: Αναρτήθηκε στον ΟΗΕ η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την ΑΟΖ