ΕΛΛΑΔΑ

Ποιο lockdown; Βόλτες στη λιακάδα οι Αθηναίοι - Χαμός σε παραλιακή, Πάρνηθα και πάρκα της Αθήνας

Ποιο lockdown; Βόλτες στη λιακάδα οι Αθηναίοι - Χαμός σε παραλιακή, Πάρνηθα και πάρκα της Αθήνας

Lockdown: Στους δρόμους βγήκαν σήμερα, Κυριακή (10/1), οι Αθηναίοι, για να απολαύσουν τον καλό καιρό 

Παρά την παράταση του lockdown για ακόμη μία εβδομάδα, οι εικόνες με το πλήθος κόσμου στους δρόμους της πρωτεύουσας, δεν θυμίζουν σε τίποτα μία χώρα, η οποία βρίσκεται εν μέσω πανδημίας.

Για ακόμη ένα σαββατοκύριακο, οι δρόμοι «πλημμύρισαν» με οικογένειες με ποδήλατα, ζευγάρια και ηλικιωμένους, οι οποίοι θέλησαν να απολαύσουν τον καλό καιρό, κάνοντας βόλτα σε όλο το παραλιακό μέτωπο, κυρίως σε Γλυφάδα, Βουλιαγμένη και Άλιμο.

Εικόνες συνωστισμού εντοπίζονται και στην Πάρνηθα, όπου πολλοί συμπολίτες μας σπεύδουν για πεζοπορεία, ενώ την ίδια ώρα ασφυκτικά γεμάτα είναι όλα τα πάρκα και οι πλατείες της Αθήνας.

Φυσικά, στη διαμόρφωση του συκεκριμένου σκηνικού, συνέβαλε ο καλός καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες, στην «καρδιά» του χειμώνα, σε συνδυασμό με την δυσφορία που αισθάνονται αρκετοί πολίτες, οι οποίοι δηλώνουν χαρακτηριστικά ότι «κοντεύουμε σχεδόν ένα χρόνο με lockdown».

Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας φορούσε μάσκες, ωστόσο δεν έλειψαν και κάποιοι που είτε δεν τις φορούσαν σωστά είτε δεν φόραγαν καθόλου, ενώ και οι αποστάσεις μεταξύ των πολιτών ήταν ανύπαρκτες, λόγω του μεγάλου συνωστισμού.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Την ίδια ώρα, σε πλήρη ισχύ παραμένει ο περιορισμός στις μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί.

Σημειώνεται ότι εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως για λόγους υγείας οι πολίτες πρέπει να στέλνουν μήνυμα με τον αριθμό 1 και για τη βόλτα κατοικίδιου με τον κωδικό 6.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Βήμα-βήμα η διαδικασία για να εμβολιαστείτε - Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για ραντεβού