ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: «Η εκστρατεία εμβολιασμού προχωρά κανονικά»

Μητσοτάκης: «Η εκστρατεία εμβολιασμού προχωρά κανονικά»

Το Κέντρο Υγείας στα Καμίνια, μία από τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που λειτουργούν και ως εμβολιαστικά κέντρα στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ελευθερία», επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με ηλικιωμένους άνω των 85 ετών, οι οποίοι βρίσκονταν στο Κέντρο έχοντας προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους, και με συνοδούς τους, ενώ ενημερώθηκε από το προσωπικό για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η εκστρατεία εμβολιασμού προχωρά κανονικά, βάσει του προσεκτικού προγραμματισμού που έχει γίνει και σύμφωνα με τις προτεραιότητες που έθεσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Τόνισε ότι έως σήμερα έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 140.000 πολίτες, ενώ χθες Παρασκευή εντάχθηκε στην πλατφόρμα προγραμματισμού ραντεβού η αμέσως επόμενη ηλικιακή ομάδα.

«Η διαδικασία του εμβολιασμού προχωράει ακριβώς όπως την έχουμε προγραμματίσει. Χθες κάναμε παραπάνω από 17.000 εμβόλια σε ολόκληρη την επικράτεια. Έχουμε ξεπεράσει τους 140.000 εμβολιασμούς από τότε που ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε με αυτή τη διαδικασία και με αυτή την ταχύτητα. Έχω πει πολλές φορές ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πολλά περισσότερα εμβόλια, πλην όμως ο αριθμός των εμβολίων -ως γνωστόν- είναι καθορισμένος από τους περιορισμούς που έχουν τεθεί από τις εταιρείες και από τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει σε ευρωπαϊκό επίπεδο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όπως ξέρετε έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες από 80 έως 84 ετών. Έχουμε ήδη μια πολύ θετική πρώτη ανταπόκριση ως προς τα ραντεβού τα οποία επιβεβαιωθήκαν μέσω της άυλης συνταγογράφησης και θα συνεχίσουμε με αυτούς και με ακόμα γρηγορότερους ρυθμούς», προσέθεσε.

«Μήνυμα διαγενεακής αλληλεγγύης»

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε το προσωπικό όλων των δομών υγείας για το πολύτιμο έργο του από την αρχή της πανδημίας, ενώ τόνισε πως οι συγκινητικές εικόνες με τους ηλικιωμένους που εμβολιάζονται συνοδευόμενοι από συγγενείς τους -άνθρωποι που πίσω από τις μάσκες θα μπορούσαν να είναι οι δικοί μας άνθρωποι- προσωποποιούν το μήνυμα της αλληλεγγύης μεταξύ γενεών.

«Πρέπει να σας πω ότι είναι πάρα πολύ συγκινητική αυτή εικόνα, νομίζω θα την επιβεβαιώσουν και οι υγειονομικοί, των συμπολιτών μας οι οποίοι προσέρχονται σε αυτή τη διαδικασία με τους συγγενείς τους, με ενθουσιασμό, με αισιοδοξία. Και στέλνουν με αυτόν τον τρόπο ίσως το πιο ισχυρό μήνυμα διαγενεακής αλληλεγγύης, φροντίζοντας πρώτα και πάνω απ' όλα τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Και με αυτή τη λογική θα προχωρήσουμε και στη συνέχεια του εμβολιασμού», σημείωσε.

Το Κέντρο στα Καμίνια άρχισε τη χορήγηση εμβολίων στις 20 Ιανουαρίου και διαθέτει τέσσερις γραμμές εμβολιασμού. Καθημερινά εξυπηρετεί πολλές δεκάδες πολίτες, με τον αριθμό των εμβολιασμών που γίνονται ανά ημέρα να αυξάνεται σταθερά.

«Κάθε μέρα αυξάνονται οι προσελεύσεις των πολιτών και θα φτάσουμε εντός της επόμενης εβδομάδος -απ' ότι φαίνεται από το σύστημα των ραντεβού- στα 200 άτομα. Συνεχίζουμε με ενθουσιασμό και όλη η ομάδα, εδώ του Κέντρου Υγείας Καμινίων, έχει ανταποκριθεί άμεσα και με ασφάλεια για το εθνικό εγχείρημα του εμβολιασμού. Ευχαριστώ και πάλι τον κ. πρωθυπουργό που μας έκανε την τιμή και επισκέφθηκε μια περιοχή η οποία ήταν πολύ υποβαθμισμένη τις περασμένες δεκαετίες», δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Παναγιώτης Κωνσταντάκος.

«Είναι πολύ συγκινητικό αυτό που παίρνουμε από τον κόσμο και πραγματικά είναι και η καλύτερη ανταμοιβή. Παίρνουμε μια τέτοια αγάπη που εγώ, είμαι 30 χρόνια γιατρός, δεν το έχω ξαναπάρει. Και πραγματικά αισθανόμαστε ευτυχισμένοι και ευλογημένοι που είμαστε εδώ για να το προσφέρουμε αυτό», ανέφερε από την πλευρά του ο συντονιστής της εμβολιαστικής μονάδας, Κωνσταντίνος Κανταρζής.

Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο διευθυντής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστος Ροϊλός και ο υποδιοικητής της Περικλής Αλεβίζος.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του πρωθυπουργού μετά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας στα Καμίνια

«Με πολλή χαρά και με πολλή συγκίνηση επισκέπτομαι σήμερα το Κέντρο Υγείας στα Καμίνια, αποτελεί ένα από τα πολλά κέντρα εμβολιασμού τα οποία λειτουργούν σήμερα στη χώρα μας. Θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς, τους υγειονομικούς για την τεράστια προσπάθεια την οποία έχουν καταβάλει και καταβάλλουν για να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτήν την εξαιρετικά σύνθετη και δύσκολη άσκηση. Είναι η διαδικασία εμβολιασμού όλου του ελληνικού πληθυσμού, τουλάχιστον των συμπολιτών οι οποίοι θέλουν να εμβολιαστούν.

Η διαδικασία του εμβολιασμού προχωράει ακριβώς όπως την έχουμε προγραμματίσει. Χθες κάναμε παραπάνω από 17.000 εμβόλια σε ολόκληρη την επικράτεια. Έχουμε ξεπεράσει τους 140.000 εμβολιασμούς από τότε που ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε με αυτή τη διαδικασία και με αυτή την ταχύτητα. Έχω πει πολλές φορές ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πολλά περισσότερα εμβόλια, πλην όμως ο αριθμός των εμβολίων -ως γνωστόν- είναι καθορισμένος από τους περιορισμούς που έχουν τεθεί από τις εταιρείες και από τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επιτρέψτε μου, όμως, και μια πιο ανθρώπινη αναφορά. Βλέποντας πίσω από τις μάσκες τα χαμόγελα των ηλικιωμένων συμπολιτών μας -θα μπορούσε να είναι οι μανάδες μας, οι πατεράδες μας, οι παππούδες μας, οι γιαγιάδες μας- διαπιστώνουμε για ακόμα μια φορά ότι η ελπίδα και η αισιοδοξία δεν έχουν ηλικία.

Πρέπει να σας πω ότι είναι πάρα πολύ συγκινητική αυτή εικόνα, νομίζω θα την επιβεβαιώσουν και οι υγειονομικοί, των συμπολιτών μας οι οποίοι προσέρχονται σε αυτή τη διαδικασία με τους συγγενείς τους, με ενθουσιασμό, με αισιοδοξία. Και στέλνουν με αυτόν τον τρόπο ίσως το πιο ισχυρό μήνυμα διαγενεακής αλληλεγγύης, φροντίζοντας πρώτα και πάνω απ' όλα τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Και με αυτή τη λογική θα προχωρήσουμε και στη συνέχεια του εμβολιασμού.

Όπως ξέρετε έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες από 80 έως 84 ετών. Έχουμε ήδη μια πολύ θετική πρώτη ανταπόκριση ως προς τα ραντεβού τα οποία επιβεβαιωθηκαν μέσω της άυλης συνταγογράφησης και θα συνεχίσουμε με αυτούς και με ακόμα γρηγορότερους ρυθμούς.

Και πάλι ένα θερμό ευχαριστώ σε όλους όσοι συντονίζουν αυτή την πολύ μεγάλη εθνική προσπάθεια και κυρίως στους υγειονομικούς μας, γιατρούς, νοσηλευτές, υποστηρικτικό προσωπικό, που την υλοποιούν κάθε μέρα στην πράξη.

Να 'στε καλά, να ευχηθώ και καλή χρονιά, χαρά και υγεία και όλα τα καλά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Γλείφει εκεί που έφτυνε - Του βγήκαν ξινά τα νταηλίκια