ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσιογράφος εξομολογείται για τις 55 ημέρες μάχης με τον κορονοϊό - «Παναγιά μου θα τα καταφέρω;»

Δημοσιογράφος εξομολογείται για τις 55 ημέρες μάχης με τον κορονοϊό - «Παναγιά μου θα τα καταφέρω;»

H δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Νιάκαρη μίλησε για τη μάχη που δίνει εδώ και 55 ημέρες με τον κορονοϊό.

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν άκουσα τους γιατρούς να μου λένε ότι πρέπει να νοσηλευτώ ήταν Παναγία μου, θα τα καταφέρω να βγω από το νοσοκομείο; Θα ξαναδώ την οικογένειά μου;» εξομολογήθηκε η δημοσιογράφος.

«Έμεινα 20 μέρες στο νοσοκομείο, 20 μέρες στο σπίτι, έχουν περάσει περίπου 55 μέρες από όταν διαγνώσθηκα θετική και όμως ακόμα δεν έχει επανέλθει 100% ο οργανισμός μου», είπε η Κάτια Νιάκαρη.

Τα πρώτα συμπτώματα

Τα πρώτα συμπτώματα δεν την οδήγησαν να σκεφτεί ότι μπορεί να νοσεί από κορονοϊό, μιας και, όπως εξηγεί η ίδια, πρόσεχε πάρα πολύ και έπαιρνε όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Αρχικά είχε ημικρανία, και στη συνέχεια ένιωθε πολύ έντονη κόπωση, τόση που δεν κατάφερνε να πάει από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Το επόμενο σύμπτωμα που εμφανίστηκε ήταν ένα κάψιμο στη μύτη και ακολούθως έχασε την όσφρησή της.

Ακολούθησε έντονο κάψιμο στο στομάχι και γαστρεντερικά συμπτώματα που κράτησαν 2-3 μέρες. Ύστερα εμφανίστηκαν τα πρώτα δέκατα.

«Τότε πήγα και έκανα το rapid test που έδειξε ότι ήμουν θετική, που όπως μου εξήγησαν οι γιατροί, για να βγει κάποιος θετικός με το rapid test σημαίνει ότι έχει πολύ υψηλό ιικό φορτίο. Την επόμενη μέρα ανέβασα υψηλό πυρετό, στο 39,5. Είχα πολύ έντονους πόνους στο στομάχι, βήχα, αν και έπαιρνα αντιβίωση στο σπίτι δεν με βοήθησε σε τίποτα, οπότε οι γιατροί μου συνέστησαν να διακομισθώ στο νοσοκομείο».

Η νοσηλεία

«Ήταν δύσκολες οι συνθήκες μέσα στο νοσοκομείο. Αυτό που με συγκλόνισε πολύ ήταν που άκουγα εγώ η ίδια ανθρώπους, ηλικιωμένους κυρίως, που χρειάστηκαν τη νύχτα να μπουν στην εντατική… Έτρεχαν οι γιατροί, τους άκουγα μέχρι τα ξημερώματα, δεν ήταν καθόλου ευχάριστο…» συνέχισε.

«Θέλω να πως ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς, που στάθηκαν κοντά μου σε πολύ δύσκολες στιγμές. Οι μεγαλύτερες δυσκολίες δεν ήταν τις πρώτες ημέρες της νοσηλείας μου. Γύρω στην 8η με 9η μέρα γίνεται αυτό που αποκαλούν «καταρράκτης», που έχεις ακόμα πιο έντονα συμπτώματα και εκεί είναι το κρίσιμο, αν θα χρειαστεί να διασωληνωθείς… Τότε είχα τις νοσηλεύτριες και τους γιατρούς, που ήταν και οι μόνοι με τους οποίους μπορούσα να έρθω σε επαφή, να με χαϊδεύουν, να μου λένε κάνε λίγο υπομονή, είσαι νέα, θα τα καταφέρεις…»

Ο ιός της μοναξιάς

Η Κάτια Νιάκαρη πέρασε όλες τις γιορτές στο νοσοκομείο, όπου άλλαξε και τον χρόνο, μακριά από κάθε δικό της άνθρωπο.

«Το πιο δύσκολο ήταν που ειδικά τις πρώτες μέρες, που ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα, δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω κάποια βιντεοκλήση… 20 μέρες μακριά από την οικογένειά μου, από το σπίτι μου, από το παιδί μου. Όπως είχα γράψει και στο facebook, πραγματικά αυτός ο ιός είναι ο ιός του πόνου, του φόβου, της μοναξιάς… Αξίζει να σας πω ότι ήμουν σε ένα δωμάτιο όπου δεν είχα ούτε τηλεόραση, ούτε κάποιον να μιλήσω εκτός από τους νοσηλευτές και τους γιατρούς, το κινητό μου ειδικά τις πρώτες μέρες δεν μπορούσα με τίποτα να το χρησιμοποιήσω…»

Όμως η Κάτια βγήκε νικήτρια από τη μάχη και δηλώνει ευγνώμων σε όσους της στάθηκαν: «Ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς, που δίνουν πραγματικά μια πολύ μεγάλη μάχη, αλλά και στην οικογένεια της ΕΡΤ, που μου έδωσε πολύ μεγάλη δύναμη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Συναγερμός - Ίσως και τετραψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων