ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός για τοξικό νέφος μετά την έκρηξη στον Ασπρόπυργο - Ένα εκατ. κάτοικοι στο σκοτάδι

Συναγερμός για τοξικό νέφος μετά την έκρηξη στον Ασπρόπυργο - Ένα εκατ. κάτοικοι στο σκοτάδι

Μεγάλα προβλήματα έφερε η φωτιά στις εγκαταστάσεις του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο το βράδυ της Κυριακής.

Η Αττική «βυθίστηκε» στο σκοτάδι το βράδυ της Κυριακής, με αποτέλεσμα να μείνουν πάνω από 1 εκατομμύριο κάτοικοι χωρίς ρεύμα, ενώ υπάρχει κίνδυνος και από το τοξικό νέφος που προκλήθηκε από τους καπνούς της φωτιάς στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο!

Μέσω Facebook η ιστοσελίδα Forecast Weather Greece έκανε έκκληση προς τους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν τα παράθυρα για να μείνουν εντός οικίας και να μην ανοίξουν τα παράθυρα και τα air-condition για αποφυγή αναπνευστικών δυσκολιών καθώς όπως αναφέρει το νέφος είναι τοξικό και επιβλαβές για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι χωρίς ρεύμα

Συνολικά, πάνω ένα εκατομμύριο κάτοικοι της χώρας εκτιμάται πως δεν είχαν ρεύμα για αρκετή ώρα. Μετά τις 10:30 το βράδυ της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου, η Καλλιθέα, η Νέα Σμύρνη, τα Πετράλωνα, το Χαϊδάρι, ο Πειραιάς και η Νίκαια, όπως και αρκετές ακόμα περιοχές στην Αθήνα βυθίστηκαν ξαφνικά στο σκοτάδι. Την ίδια ώρα μπλακ άουτ στο ρεύμα σημειώθηκε και στην Πελοπόννησο καθώς μεγάλες πόλεις όπως η Καλαμάτα δεν είχαν ρεύμα. Χωρίς ρεύμα έμειναν επίσης περιοχές στην Αργολίδα.

Το μπλακ άουτ προκάλεσε βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ. Ο ΑΔΜΗΕ στην ανακοίνωσή του ανέφερε ότι, «σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης μετέβησαν τις πρώτες ώρες στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου. «Θα δούμε τι έχει συμβεί αφού πρώτα αποκαταστήσουμε την βλάβη», ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Σκρέκας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σούπερ μάρκετ: Αλλαγές στα ράφια - Ποια προϊόντα δεν θα πωλούνται από σήμερα, Δευτέρα (08/02)