ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνια Δημοσκόπηση: 89% υπέρ της κοινής ανατροφής των παιδιών μετά από ένα χωρισμό

Πανελλήνια Δημοσκόπηση: 89% υπέρ της κοινής ανατροφής των παιδιών μετά από ένα χωρισμό

Συνεπιμέλεια: Συντριπτικά ποσοστά υπέρ της συνεπιμέλειας των παιδιών σε Πανελλαδική Δημοσκόπηση της Focus Bari A.E. για λογαριασμό των Ενεργών Μπαμπάδων 

Η ΑΜΚΕ ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ανέθεσε στην Focus Bari A.E. τη διεξαγωγή Πανελλήνιας Τηλεφωνικής Έρευνας σε ενήλικο κοινό, προκειμένου να αντλήσει πληροφορίες σε σχέση με τις απόψεις των Ελλήνων ως προς τα θέματα γονικής ισότητας και επιμέλειας των παιδιών καθώς επίσης και απαντήσεις σε ερωτήματα γύρω από το κατά πόσο οι Έλληνες αποφασίζουν ποια πολιτικά πρόσωπα θα ψηφίσουν ή όχι, επηρεαζόμενοι από τις θέσεις των υποψηφίων (πολιτικών προσώπων ή κομμάτων) σε θέματα που αφορούν στην επιμέλεια των παιδιών.

Θετική είναι η στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών σε σχέση με την αναμόρφωση του Οικογενειακού Δικαίου προς την κατεύθυνση της κοινής επιμέλειας μεταξύ των διαζευγμένων γονιών με ανήλικα παιδιά, με το 88,8% του κοινού (6.8 εκ. άνθρωποι) να δηλώνει ότι η προσωπική του στάση είναι θετική/ πολύ θετική απέναντι σ’αυτή τη μεταρρύθμιση.

• Αντιστοίχως, ένας στους δύο Έλληνες (47,8%) έχει την πεποίθηση ότι η στάση των συμπολιτών μας είναι θετική απέναντι σ’αυτή τη μεταρρύθμιση, ενώ σημαντική μερίδα κοινού, πιστεύει ότι η στάση των Ελλήνων απέναντι στο ζήτημα είναι ουδέτερη (32%).

• Τα ζητήματα γονικής ισότητας και επιμέλειας ανάμεσα σε διαζευγμένους γονείς, αφορούν περισσότερους από έναν στους τρεις Έλληνες, καθώς σύμφωνα με την έρευνα το 37,8% (2.9 εκ. άτομα) του κοινού έχει στο οικείο περιβάλλον του (οικογενειακό του κύκλο) διαζευγμένους γονείς με ανήλικα παιδιά.

Ανοίξτε τους συνδέσμους για να δείτε τα αναλυτικά στοιχεία της δημοσκόπησης.

Αποτελέσματα δημοσκόπησης με γραφήματα σε πίτες : Results_Pie

Αποτελέσματα δημοσκόπησης με γραφήματα σε ράβδους : Results

Οι ερωτήσεις της δημοσκόπησης : Ερωτήσεις

Διαβάστε επίσης:

Βρώμικο παρασκήνιο πίσω από το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια