ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Ακαδημίας: Αστυνομικοί έβγαλαν από φλεγόμενο όροφο ζευγάρι

Φωτιά στην Ακαδημίας: Αστυνομικοί έβγαλαν από φλεγόμενο όροφο ζευγάρι

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής σε διαμέρισμα 8ου ορόφου επί της οδού Ακαδημίας, στο ύψος της πλατείας Κάνιγγος.

Ο επαγγελματισμός μίας ομάδας της ΟΠΚΕ ήταν καθοριστικός, καθώς προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των Αρχών.

Σύμφωνα με περιγραφές αρμόδιων πηγών, αστυνομικοί που έκαναν περιπολία στο σημείο κατάλαβαν από τη μυρωδιά στον αέρα ότι κάτι καίγεται. Αμέσως κατέβηκαν από το όχημα και άρχισαν να ψάχνουν από που προέρχεται η οσμή του καμένου. Γρήγορα κατάλαβαν ότι δεν πρόκειται για καμένους κάδους αλλά για φωτιά που έχει ξεσπάσει στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας στον αριθμό 96-100.

Οι αστυνομικοί χωρίς να χάσουν χρόνο ανέβηκαν στην πολυκατοικία. Στον 6ο όροφο είδαν μία γυναίκα, η οποία εργαζόταν σε επιχείρηση που στεγάζεται εκεί. Αμέσως της είπαν να φύγει από τις σκάλες. Στη συνέχεια, έφτασαν μέχρι τον 8ο όροφο, ο οποίος είχε αρχίσει να τυλίγεται στους καπνούς.

Εκεί υπάρχουν τρία διαμερίσματα. Σε ένα από αυτά ζει ένα ζευγάρι, το οποίο δεν είχε καταλάβει τι συμβαίνει. Οι αστυνομικοί τους χτύπησαν την πόρτα και τους έβγαλαν έξω.

Ακολούθησε έκρηξη στο φλεγόμενο διαμέρισμα, στο οποίο ευτυχώς δεν υπήρχε κανένας άνθρωπος.

Το διαμέρισμα αυτό, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι γραφείο σκηνοθέτη, καταστράφηκε ολοσχερώς. Στο σημείο έφτασαν πυροσβεστικές δυνάμεις που έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Σημειώνεται ότι η συμβολή των αστυνομικών ήταν καθοριστικής σημασίας, καθώς γρήγορα βγήκε από το κτήριο το ζευγάρι, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε εγκαίρως η Πυροσβεστική.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυστηρό lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια - Όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου