ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση σε όλη την Αττική - Καταγγελίες πολιτών στο Newsbomb.gr

Κακοκαιρία: Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση σε όλη την Αττική - Καταγγελίες πολιτών στο Newsbomb.gr

Διακοπές ρεύματος στα βόρεια προάστια της Αττικής από το βράδυ της Δευτέρας, λόγω του χιονιά που πλήττει την Αττική - Πού υπάρχουν προβλήματα

Εκατοντάδες είναι τα παράπονα των κατοίκων της Αττικής στο Newsbomb.gr, καθώς είναι πολλά τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση.

Ενώ, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, από το πρωί διαπιστώνονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε Άγιο Στέφανος, Κρυονέρι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Φιλαδέλφεια, Εκάλη, Μαρούσι, Άνοιξη, Διόνυσος, Δροσιά, Καπανδρίτι, Μενίδι, Πάρνηθα, Αυλώνας, Μαλακάσα, Κάλαμο, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Ροδόπολη, Σταμάτα, Βασιλικά Σαλαμίνας, Πολιτεία και Σκαραμαγκά.

Κάτοικος της Πολιτείας καταγγέλλει στο Newsbomb.gr πως το ρεύμα έχει κοπεί από τις 11 το βράδυ της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να είναι χωρίς θέρμανση εδώ και τουλάχιστον δώδεκα ώρες. Ενώ, όταν καλούν τη ΔΕΗ για ενημέρωση, βγαίνει ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα που πληροφορεί τους πολίτες πού υπάρχουν προβλήματα.

Δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για τις πτώσεις των δένδρων σε όλη την Αττική

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στις περισσότερες περιοχές του δήμου Διονύσου, καθώς παραμένουν για δεύτερη ημέρα χωρίς ρεύμα. Η διακοπή της ηλεκτροδότησης οφείλεται κυρίως σε δέντρα, που δεν αντέχουν από το βάρος του χιονιού και πέφτουν ή γέρνουν πάνω σε καλώδια. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ δουλεύουν ακατάπαυστα και σήμερα, όμως σε αρκετές περιπτώσεις επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση και μετά από κάποια ώρα, διακόπτεται πάλι από μια νέα πτώση δέντρου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, τόνισε ότι είναι περισσότερα από 250 τα δέντρα που έχουν πέσει και πως είναι εκατοντάδες οι οικογένειες που μένουν χωρίς ρεύμα για δεύτερο 24ωρο και με τέτοιες συνθήκες. Οι βλάβες είναι πολλές και τα συνεργεία δεν επαρκούν, ενώ επισήμανε και τον κίνδυνο να υπάρξουν πλέον διακοπές και στην υδροδότηση.

Από εκεί και πέρα, τα μηχανήματα του δήμου εργάστηκαν πυρετωδώς όλη τη νύχτα και συνεχίζουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και προς το παρόν έχουν καταφέρει να κρατήσουν ανοιχτή τη λ. Διονύσου και το κεντρικό οδικό δίκτυο.

Πτώση δένδρου στο ΓαλάτσιNewsbomb.gr

Προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Εύβοια

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στο Δίκτυο η σφοδρή κακοκαιρία Μήδεια, ανακοινώνει ότι προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζονται σήμερα πρωί της 16ης Φεβρουαρίου στις εξής περιοχές:

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών μαζί με ενισχυμένες δυνάμεις συνεργαζόμενων εργολάβων από γειτονικές περιοχές, για την επανηλεκτροδότηση χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του κοινού και υπογραμμίζει πως όλο το τεχνικό προσωπικό του βρίσκεται επί ποδός καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών. Η πρωτοφανής κακοκαιρία συνεχίζει να προκαλεί αρκετές ζημιές στο Δίκτυο κυρίως από την πτώση δέντρων.

Προβλήματα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Προβλήματα στη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έχει προκαλέσει από το πρωί της Τρίτης η κακοκαιρία Μήδεια, καθώς λόγω του χιονιού αποσύρονται από τους δρόμους τα λεωφορεία ενώ προβλήματα υπάρχουν σε μετρό, ηλεκτρικό, προαστιακό.

Εντολή να επιστρέψουν όλα τα λεωφορεία, που κυκλοφορούσαν από νωρίτερα στους δρόμους της Αθήνας, στα αμαξοστάσια του ΟΑΣΑ έδωσε η διοίκηση του Οργανισμού λίγο πριν τις 7 το πρωί.

Όπως δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104.6 ο οργανωτικός γραμματέας των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ Φώτης Νικολακόπουλος, τα λεωφορεία αποσύρονται μέχρι νεωτέρας, καθώς τα προβλήματα στους δρόμους είναι μεγάλα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν και περιπτώσεις με λεωφορεία που κόλλησαν σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τα δρομολόγια στο 11185.

Επίσης δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια σε ολόκληρο το δίκτυο της γραμμής 1, δηλαδή στον ηλεκτρικό. Στο δίκτυο του προαστιακού δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο. Τα δρομολόγια του Μετρό γίνονται έως το σταθμό Δουκ. Πλακεντίας. Εκεί οι επιβάτες με κατεύθυνση προς το Αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται σε συρμούς του.

Λόγω πτώσης δέντρων και κλαδιών στο δίκτυο του Τραμ, τα δρομολόγια για λόγους ασφαλείας πραγματοποιούνται μόνο στο παραλιακό τμήμα ΣΕΦ-ΒΟΥΛΑ, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Πού έχει απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική - Πού χρειάζονται αλυσίδες

Με μεγάλη προσοχή πρέπει να κινηθούν πεζοί και οδηγοί στην Αττική που δεν μπορούν να αποφύγουν τις μετακινήσεις τους. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει νέα ισχυρή σύσταση στους κατοίκους σε όλη την Αττική να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις για τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, «οι κάτοικοι να μην προβούν σε οποιαδήποτε μετακίνηση που μπορούν να αποφύγουν, ή να αναβάλλουν, οι δε εργαζόμενοι που χρειάζεται να μετακινηθούν να το πράξουν μετά τις 10.00 π.μ. και σε συνεννόηση με την εργοδοσία τους. Η χιονόπτωση θα είναι συνεχής μέχρι τις 10.00 π.μ. και συστήνεται μεγάλη προσοχή σε όλους τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις όποιες απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις τους. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στο επόμενο τρίωρο».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, στα κάτωθι σημεία:

  • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.
  • Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.
  • Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Περιφ. Οδός Πεντέλης - Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος».
  • Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.
  • Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.
  • Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).
  • Επ. Ο. Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.
  • Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.
  • Οδός Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αχαρνές.
  • Επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/δ 20,060) έως την χ/θ 58,520 – όρια
  • Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (από 19:00 ώρα για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων και από 19:50 ώρα για παντός είδους οχημάτων).
  • Επί της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου Εθνικού Αστέρα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή της Καισαριανής.
  • Επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 28η χ/θ έως την 34η χ/θ.
  • Επί της Λ. Μεγάρων - Αλεποχωρίου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 5η χ/θ έως την περιοχή του Αλεποχωρίου.
  • Διακοπή κυκλοφορίας για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων, επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου (και στα δύο ρεύματα), από την 26,7η χ/θ (Σταθμός Διοδίων Ελευσίνας) έως την 41,5η χ/θ (ύψος του κόμβου Μεγάρων)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG Κακοκαιρία: Λευκή «εισβολή» στην Αττική - Χιόνια μέχρι και στην Ακρόπολη