ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Στη ΜΕΘ 9χρονος θετικός στον κορονοϊό

Πάτρα: Στη ΜΕΘ 9χρονος θετικός στον κορονοϊό

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το ιατρικό προσωπικό της Εντατικής ο μικρός που πάσχει κι από άλλα προβλήματα υγείας, είναι στον θάλαμο αρνητικής πίεσης και η κατάστασή του είναι σταθερή.

Στη ΜΕΘ Παίδων μετακινήθηκε 9χρονο παιδί με κορονοϊό από το ίδρυμα Κιβωτός της Αγάπης, το οποίο είχε εισαχθεί αρχικά στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μαζί με ένα ακόμα 13χρονο από το ίδιο Ίδρυμα, ο οποίος ωστόσο έλαβε εξιτήριο.

Ο 9χρονος εμφάνισε αστάθεια γι αυτό και εισήχθη στη Μονάδα επισημαίνει ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Γαβριήλ Δημητρίου, ωστόσο παρουσιάζει βελτίωση και αναμένεται να εξέλθει.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το ιατρικό προσωπικό της Εντατικής ο μικρός που πάσχει κι από άλλα προβλήματα υγείας, είναι στον θάλαμο αρνητικής πίεσης και η κατάστασή του είναι σταθερή και παρακολουθείται και εκτιμάται ότι σύντομα θα εξέλθει από τη Μονάδα. Χθες στην κλινική με κορονοϊό νοσηλεύονταν 5 παιδιά- έφηβοι ενώ σήμερα τρία.

Η 15χρονη που εισήχθη την προηγούμενη εβδομάδα, ένας 14χρονος, μια 14χρονη αλλά και ένας 6χρονος στα ύποπτα με εικόνα πολυσυστηματικού φλεγμονώδους συνδρόμου στα παιδιά, όπως επισημαίνει ο κ. Δημητρίου.

Σε αντίθεση με το πρώτο lokkdwon και το πρώτο κύμα του κορονοϊού στη χώρα, στην Πάτρα δεν είχαν προκύψει νοσηλείες παιδιών σε αντίθεση με το τελευταίο διάστημα, ιδίως από τον Νοέμβριο και μετά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε προ ημερών ο Διευθυντής της Παιδιατρικής του ΠΓΝΠ μιλώντας στο thebest.gr από το τέλος Οκτωβρίου στο ΠΓΝΠ, στην παιδιατρική, έχουν νοσηλευτεί με κορονοϊό, 20 παιδιά, ενώ συνολικά έχουν νοσηλευτεί 380 ύποπτα περιστατικά. Eπίσης, από το καλοκαίρι και μέχρι πριν λίγες ημέρες είχαν διαγνωστεί στα ΤΕΠ 57 παιδιά θετικά στον ιό. Και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά, από τις αρχές Νοεμβρίου και μετά.

Πηγή: thebest.gr