ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ποιος ευθύνεται για την κοπή 42 δέντρων στη Βουλιαγμένη - Τι λέει ο δήμαρχος

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ποιος ευθύνεται για την κοπή 42 δέντρων στη Βουλιαγμένη - Τι λέει ο δήμαρχος

Αντιμέτωπος με πρόστιμο 15.000 ευρώ βρίσκεται ο επιχειρηματίας - Εργάτες συνεργείου προσποιήθηκαν υπαλλήλους του δήμου και έκοψαν βάναυσα 42 αλμυρίκια, τα οποία θεωρούνται προστατευόμενο είδος

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο στον δήμο Βουλιαγμένης όπου κάτοικος της περιοχής, εντελώς αυθαίρετα φέρεται να προχώρησε στην βάναυση κλάδευση 42 δέντρων τουλάχιστον επτά μέτρων, τα οποία μάλιστα θεωρούνται και προστατευόμενο είδος, με αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρή ζημιά στο φυσικό κάλλος της περιοχής.

Για την εξοργιστική αυτή υπόθεση μίλησε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος της περιοχής Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος έχει κινήσει όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες, προχωρώντας μάλιστα και σε μήνυση κατά του επιχειρηματία που διαμένει απέναντι από το σημείο και ο οποίος φέρεται να έδωσε την εντολή για το κλάδεμα.

Τα 42 Αλμυρίκια τα οποία βρίσκονταν εντός της περίφραξης της Ακτής Βουλιαγμένης, έκοψε ειδικό συνεργείο κατ' εντολή του επιχειρηματία, προσποιούμενοι μάλιστα ανθρώπους του δήμου, καθώς όπως αναφέρει ο δήμαρχος, κατά την διάρκεια της κοπής έγιναν αντιληπτοί από την ασφάλεια της πλαζ.

Αμέσως μετά την επόμενη μέρα του περιστατικού, την Κυριακή (7/3), ο δήμαρχος δέχτηκε τηλεφώνημα από κάτοικο της περιοχής αναφορικά με το κλάδεμα και αμέσως έσπευσε στο σημείο. Βλέποντας το τι είχε συμβεί κάλεσε την δημοτική αστυνομία η οποία προχώρησε σε αυτοψία.

Την επόμενη ημέρα εμφανίστηκε το ίδιο συνεργείο που πραγματοποίησε την κοπή των δέντρων, με ένα φορτηγό το οποίο φόρτωνε τα κλαδιά. Περνώντας από την περιοχή ο κ. Κωνσταντέλλος τους ζήτησε τον λόγο με αποτέλεσμα να υπάρξει έντονος διαπληκτισμός, ενώ αμέσως κάλεσε και την άμεση δράση και οδηγήθηκαν όλοι μαζί στο τμήμα.

Μετά από πιέσεις οι εργάτες της εταιρείας ανέφεραν ότι ο εντολέας τους ήταν ο «ευκατάστατος» επιχειρηματίας που διαμένει ακριβώς απέναντι και ο οποίος έχει επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος πρόκειται για γνωστό δημότη της περιοχής που δεν περίμενε ποτέ ότι θα προχωρούσε σε μια τέτοια ενέργεια.

Για την υπόθεση αναμένεται να επιβληθούν πρόστιμα ύψους 15.000 ευρώ. Ο επιχειρηματίας κλήθηκε μάλιστα από την Αστυνομία προκειμένου να δώσει κατάθεση, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Κωνσταντέλλο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε «ψευδώς» ότι στο συνεργείο έδωσε εντολή μόνο να τριμάρουν τα δέντρα, αλλά όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια ο τελευταίο είχε στείλει μάλιστα και τον επιστάτη του προκειμένου να καθοδηγήσει το κλάδεμα.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος, η ζημιά που προκλήθηκε στην περιοχή είναι μεγάλη όμως μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, ίσως τα δέντρα να έχουν ανακάμψει από το βάναυσο κλάδεμα που υπέστησαν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παράταση του Lockdown στην Αττική - Οι οκτώ νέες περιοχές που μπήκαν στο «βαθύ κόκκινο»