ΕΛΛΑΔΑ

25η Μαρτίου: «Αστακός» η Αθήνα για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση

25η Μαρτίου: «Αστακός» η Αθήνα για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση

25η Μαρτίου: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να γιορτάσει αύριο τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Στο επίκεντρο των εορτασμών βρίσκεται το κέντρο της Αθήνας με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, φόρος τιμής στους ήρωες του 1821.

Τουλάχιστον 4.000 θα είναι οι αστυνομικοί στο Σύνταγμα, όπου θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση. Ταυτόχρονα, άλλοι 500 θα βρίσκονται στην περιοχή της Εθνικής Πινακοθήκης. Drones της αστυνομίας και ελεύθεροι σκοπευτές θα βρίσκονται στις ταράτσες.

Όλοι οι δρόμοι γύρω από το κέντρο θα ειναι κλειστοί σε μια μεγάλη ακτίνα. Η παρέλαση θα ξεκινήσει από τη Λεωφόρο Αμαλίας και θα τερματίσει λίγο μετά τα Προπύλαια. Ο αποκλεισμός της περιοχής θα επεκτείνεται μέχρι και την Ομόνοια.

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού που ψάλλει την Α' Ωδή του Εθνικού μας ύμνου για τα 200 χρόνια ελευθερίας.

Οι τελευταίες «πινελιές» στο Σύνταγμα

Στην πλατεία Συντάγματος, χιλιάδες ζουμπούλια έχουν σχηματίσει την ελληνική σημαία και τις δύο ημερομηνίες 1821 και 2021.

Απέναντι από την εξέδρα των επισήμων έχει στηθεί μια δεύτερη εξέδρα για τους εκπροσώπους του Τύπου, Έλληνες και ξένους, καθώς ο αυριανός εορτασμός θα έχει διεθνή προβολή. Οι κάμερες έχουν πάρει θέση και γίνονται ήδη οι τελικές τηλεοπτικές πρόβες.

Το κέντρο της πρωτεύουσας θα είναι αύριο απροσπέλαστο. Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις.

Αναλυτικά το αυριανό πρόγραμμα

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν αύριο το πρωί στις 8 από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, όπου άγημα των ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιήσει την έπαρση της ελληνικής σημαίας, παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελαροπούλου και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή, η οποία σήμερα το πρωί συναντήθηκε με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, Κωνσταντίνο Φλώρο, θα ψάλλει τον εθνικό ύμνο.

Στη συνέχεια θα τελεστεί δοξολογία στην Μητρόπολη Αθηνών (8:30) και αμέσως μετά, στις 9:20, η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου στρατιώτη με ανάκρουση των Εθνικών ύμνων της Ελλάδας της Ρωσίας της Αγγλίας και της Γαλλίας, ενώ θα επιθεωρηθεί και το στρατιωτικό άγημα όπως προστάζει το πρωτόκολλο.

Στις 10 το πρωί και αφού οι επίσημοι έχουν πάρει τις θέσεις τους στην εξέδρα, θα ξεκινήσει η εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία κοινού.

Με πληροφορίες από Star

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εθνική επέτειος: Η Ελλάδα γιορτάζει! Στα γαλανόλευκα η Αθήνα – Εντυπωσιακές εικόνες