ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Κωδικός «κυριακάτικη βόλτα»: Ήλιος, θάλασσα και ηλιοθεραπεία στα νότια

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Κωδικός «κυριακάτικη βόλτα»: Ήλιος, θάλασσα και ηλιοθεραπεία στα νότια

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Με «σύμμαχο» τον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες οι Αθηναίοι των νοτίων και όχι μόνο προαστίων «ξεχύθηκαν» στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας για λίγες στιγμές χαλάρωσης.

Φωτογραφίες: Σπύρος Μελισσάρης

Το παρατεταμένο Lockdown και η κλεισούρα οδήγησαν και αυτό το Σαββατοκύριακο τους κατοίκους της πρωτεύουσας στην παραλία για βόλτα, καφέ και άθληση. Όσοι μένουν στους παραλιακούς δήμους είναι τυχεροί γιατί δεν χρειάστηκε να διανύσουν χιλιόμετρα για να βρεθούν στη θάλασσα, ενώ όσοι μένουν πιο μακριά, έτρεξαν ένα μικρό... μαραθώνιο, καθώς η μετακίνηση για βόλτα με τον κωδικό 6 ισχύει μόνο με τα πόδια ή το ποδήλατο.

Ο φακός του Newsbomb.gr βρέθηκε σε Παλαιό Φάληρο και Άλιμο και κατέγραψε εικόνες... καλοκαιριού. Αρκετοί ήταν οι θαρραλέοι που βούτηξαν, ενώ περισσότεροι ήταν αυτοί που λιάστηκαν στον ήλιο.

Η πλειοψηφία τηρούσε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ ελάχιστοι ήταν εκείνοι που είχαν τη... μυτούλα έξω από τη μάσκα.

Σήμερα άλλωστε, άλλαξε και η ώρα (γυρίσαμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά) κι έτσι οι πολίτες θα έχουν περισσότερη ώρα για βόλτα στον ήλιο.

Δείτε τις εικόνες από το Φάληρο και τον Άλιμο στη gallery του Newsbomb.gr:

Παρόμοια εικόνα και στο ΣΕΦ, όπου οικογένειες βγήκαν για την καθιερωμένη κυριακάτικη βόλτα πριν το μεσημεριανό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Πότε ανοίγουν εστίαση και μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο