ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Γεμάτη μεταλλάξεις η Αχαΐα - Τι λέει στο Newsbomb.gr η καθηγήτρια, Αθανασία Μουζάκη

Κορονοϊός: Γεμάτη μεταλλάξεις η Αχαΐα - Τι λέει στο Newsbomb.gr η καθηγήτρια, Αθανασία Μουζάκη

Τα περισσότερα ήταν από τα κέντρα υγείας στο βόρειο και νότιο τομέα της Πάτρας, ενώ υπήρχαν και κάποια από τον Αστακό, καθώς θετικά στον κορονοϊό άτομα από την αχαϊκή πρωτεύουσα πήγαν στη συγκεκριμένη πόλη θετικά.

Προβληματισμός επικρατεί στις υγειονομικές Αρχές, καθώς εντοπίστηκαν 82 μεταλλαγμένα κρούσματα κορoνοϊού στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών, τα οποία εστάλησαν στην Ακαδημία Aθηνών. Από τα 107 δείγματα μόνο τα 25 δεν ήταν μεταλλαγμένα!

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, η υπεύθυνη του Εργαστηρίου Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Πανεπιστημίου Πατρών καθηγήτρια Εργαστηριακής Αιματολογίας-Αιμοδοσίας Αθανασία Μουζάκη ανέφερε πως εστάλησαν στην Ακαδημία Αθηνών για αλληλούχιση, 107 θετικά δείγματα της κοινότητας.

Τα περισσότερα ήταν από το κέντρα υγείας στο βόρειο και νότιο τομέα της Πάτρας, ενώ υπήρχαν και κάποια από τον Αστακό, καθώς θετικά στον κορονοϊό άτομα από την αχαϊκή πρωτεύουσα πήγαν στη συγκεκριμένη πόλη θετικά.

Όπως αναφέρει η κ. Μουζάκη υπήρξε ένα δείγμα από το Μεσολόγγι από τον άνθρωπο που είχε έρθει από την Αφρική και δημιουργήθηκε η υποψία πως μπορεί να έχει την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.

Σύμφωνα με την ίδια από αυτά τα 107 δείγματα, τα 82 ήταν μεταλλαγμένα και όλα είχαν τη βρετανική μετάλλαξη εκτός από πέντε. Από αυτά τα πέντε, τα τρία είχαν την ισπανική μετάλλαξη, ένα είχε μία ευρωπαϊκή μετάλλαξη η οποία αναπτύχθηκε στο δεύτερο κύμα. Στο δείγμα από το Μεσολόγγι βρέθηκε η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.

Σημειώνεται πως το ιικό φορτίο στην Αχαΐα παραμένει υψηλό και χθες ανακοινώθηκαν 80 νέα κρούσματα. Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία του νομού, η υπεύθυνη του Εργαστηρίου Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων του Πανεπιστημίου Πατρών καθηγήτρια Εργαστηριακής Αιματολογίας-Αιμοδοσίας δήλωσε πως υπάρχει πίεση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για «μαύρο» ρεκόρ - Ίσως αγγίξουν και τις 4.000