ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Θωμαΐδης: Σταθεροποιημένο σε υψηλά επίπεδα το ιικό φορτίο στα λύματα

Κορονοϊός - Θωμαΐδης: Σταθεροποιημένο σε υψηλά επίπεδα το ιικό φορτίο στα λύματα

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΗ διασπορά του ιού συνεχίζεται σε σταθερό ρυθμό, γεγονός που θα αυξήσει την πίεση στο σύστημα υγείας, ανέφερε ο κ. Νικόλας Θωμαΐδης, Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ.

«Η αλήθεια είναι ότι από τις αναλύσεις των λυμάτων αυτό αποτυπώνεται… εδώ και κοντά δύο μήνες έχουμε υψηλό ιικό φορτίο σταθερά. Βρισκόμαστε σε μία επιπεδοποίηση εδώ και πάρα πολύ καιρό. Πριν από μία εβδομάδα είχαμε καταγράψει μια πρώτη μείωση η οποία ανακοινώθηκε από το δίκτυο επιδημιολογίας του ΕΟΔΥ. Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν μάλλον σταθεροποιημένη.

Αυτό το οποίο εμείς παρακολουθούμε στα λύματα είναι ουσιαστικά μία σταθερότητα, μία σταθερή διασπορά η οποία δεν προβλέπεται να αποκλιμακωθεί γρήγορα.», ανέφερε μιλώντας στο Mega, αρχικά ο κ. Θωμαϊδης ερωτηθείς για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μέσα από τις αναλύσεις των λυμάτων.

«Όσον αφορά τα λύματα είναι πραγματικές οι μετρήσεις και από μέρα σε μέρα παρακολουθούμε αυτή την εξέλιξη και αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο μέχρι και τα χθεσινά δείγματα τα οποία δείχνουν μία σταθερότητα.

Υπάρχει κάποια αναλογία. Τα κρούσματα είναι σε συνάρτηση με το πόσα τεστ γίνονται. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι εισαγωγές στις ΜΕΘ. Και φυσικά υπάρχει μία διαφορά χρόνου στην αποκλιμάκωση. Εμείς μόλις δούμε αποκλιμάκωση στα λύματα, αυτό θα μεταφραστεί αργότερα σε αποκλιμάκωση στα κρούσματα και πολύ πιο αργά και με πολύ μικρότερο ρυθμό στις νοσηλείες.», πρόσθεσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ίλιον: Από πνευμονικό οίδημα ο θάνατος της 63χρονης μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca