ΕΛΛΑΔΑ

Σήφης Βαλυράκης: Νέα ντοκουμέντα στην υπόθεση θανάτου του πρώην υπουργού - Το σκίτσο «κλειδί»

Σήφης Βαλυράκης: Νέα ντοκουμέντα στην υπόθεση θανάτου του πρώην υπουργού - Το σκίτσο «κλειδί»

Τι δείχνει το πόρισμα της ιατροδικαστικής διερεύνησης

Το πόρισμα του ιατροδικαστή δείχνει ότι ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης πάλεψε για τη ζωή του.

Τα νέα ντοκουμέντα που έφερε στο φως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star δείχνουν τον λόγο που η οικογένεια μιλάει με βεβαιότητα πια για εγκληματική ενέργεια.

Όπως αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός, σε ένα σκίτσο από το πόρισμα της ιατροδικαστικής διερεύνησης κρύβεται το κλειδί του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη. Η οικογένεια του πρώην υπουργού φωνάζει ότι αποδεικνύεται ξεκάθαρα πως η πτώση του στη θάλασσα και ο τραυματισμός του ότι δεν ήταν ένα τραγικό δυστύχημα αλλά μια στυγερή δολοφονία. Το θύμα είχε τραύματα παντού, κυρίως όμως στο πρόσωπο.

«Εκτός από τις κακώσεις εξ αριστερών που είναι συμβατές με προπέλα, οι εκ δεξιών κακώσεις δεν έχουν καμία σχέση μ’ αυτό κι έχουν προέλθει από άλλα όργανα τα οποία δεν περιέχονται ως στοιχεία της δικογραφίας» επισημαίνει ο συνήγορος της οικογένειας Βαλυράκη, Γιάννης Παγορόπουλος.

Τα τραύματα στο μέτωπο και στην αριστερή παλάμη

Αυτές οι κακώσεις, τα τραύματα στη δεξιά πλευρά του προσώπου, κυρίως στο μέτωπο, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, δεν παρέρχονται από την προπέλα, αλλά από κάποιο αντικείμενο μικρότερου μεγέθους, που είχε όμως τη δυνατότητα να κόψει.

Υπάρχουν όμως άλλα δύο τραύματα που δείχνουν ότι ο Σήφης Βαλυράκης πάλεψε για τη ζωή του. Δύο τραύματα στην αριστερή παλάμη, στον αντίχειρα και τον δείκτη, που δείχνουν ότι έπιασε με το χέρι και προσπάθησε να απωθήσει κοφτερό αντικείμενο που κάποιος έστρεψε εναντίον του.

«Εδώ βλέπουμε ότι ψάχνουμε για άλλα όργανα τα οποία συνετέλεσαν στο θάνατο του Σήφη Βαλυράκη. Το χρέος μας είναι η υπόθεση αυτή να φύγει αμέσως από τη Χαλκίδα και να πάει στο τμήμα ανθρωποκτονιών» τόνισε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Βαλυράκη, Μανώλης Σφακιανάκης.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή

Το πόρισμα καταρρίπτει και τις όποιες αρχικές εικασίες υπήρχαν, ότι ο Σήφης Βαλυράκης, πιθανόν να είχε πέσει στη θάλασσα από κάποιο παθολογικό πρόβλημα.

«Ο Ιωσήφ Βαλυράκης ήταν δεινός κολυμβητής. Η φυσική του κατάσταση ήταν πολύ καλή για άτομο αυτής της ηλικίας. Δεν ανευρέθηκε παθολογικό υπόστρωμα, κάτι καρδιαγγειακό για παράδειγμα που θα μπορούσε να έχει συμμετοχή στην επέλευση του θανάτου» αναφέρεται στο πόρισμα.

Η οικογένειά του, που εξαρχής υποστήριζε ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, αισθάνεται δικαιωμένη. «Τώρα πλέον έχει τον λόγο η Δικαιοσύνη για να ανακαλύψει την αλήθεια και να τιμωρήσει παραδειγματικά αυτούς που στέρησαν τη ζωή από τον άνθρωπο μας» είπε η σύζυγος του πρώην υπουργού, Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη.

Με πληροφορίες από Star

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ανοίγει ξανά η αγορά - Πότε και πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα - Όλα τα μέτρα