ΕΛΛΑΔΑ

Λιανεμπόριο: «Συγγνώμη» και «υπομονή» ζητά ο Γεωργιάδης - Πότε εκτιμά ότι «θα πάνε καλά τα πράγματα»

Καταναλωτές στην Ερμού
INTIME

Στο άνοιγμα του λιανεμπορίου για το οποίο ζήτησε υπομονή αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε «συγγνώμη από τους ανθρώπους»

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των καταστημάτων μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφερόμενος στα όσα έχουν γίνει είπε ότι «είναι εξαιρετικά, φοβερό εκνευριστικό όλο αυτό που συμβαίνει».

«Ζητώ συγνώμη από τους ανθρώπους, είναι και ψυχολογικά επώδυνο» πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Ερωτηθείς για την απόφαση να μην ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «ήταν ομόφωνη η απόφαση της επιτροπής, κανείς δεν είπε να το ρισκάρουμε σε αυτές τις τρεις περιοχές» και πρόσθεσε:

«Ακούμε την επιτροπή, καταλαβαίνουμε ότι αυτό μας προκαλεί ζημιά, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς».

Ο κ. Γεωργιάδης απέρριψε τις αιτιάσεις περί αδικίας προς τη βόρεια Ελλάδα, τονίζοντας ότι κάθισε και μέτρησε «πόσες μέρες λειτούργησε η αγορά της Θεσσαλονίκης» μέσα στο 2021 και διαπίστωσε ότι λειτούργησε 37 μέρες περισσότερες από την Αθήνα».

Ζήτησε δε να απομονωθούν οι φωνές του λαϊκισμού, που επικαλούνται τέτοια επιχειρήματα.

Τα δεδομένα συζητούνται στην επιτροπή κάθε Τετάρτη, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι «ξέραμε ότι ο Απρίλιος θα ήταν ο χειρότερος μήνας της πανδημίας».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε υπομονή απ όλους εκτιμώντας ότι «μετά τις 15 Απριλίου, ή σε δύο εβδομάδες» θα υπάρχει πτώση του επιδημικού κύματος.

«Είμαστε σε ένα μαραθώνιο και βρισκόμαστε 300 με 400 μέτρα πριν το τέλος και πρέπει να στείλω ένα μήνυμα ότι να τηρήσουμε τα μέτρα, για να μην ξανακλείσουμε. Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα και να αποδειχθεί ότι το λιανεμπόριο δεν επιβαρύνει στη μετάδοση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Εάν τηρηθούν τα μέτρα σε δύο εβδομάδες θα πάνε όλα καλά» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης προτρέποντας τους πολίτες να αποφύγουν τον συνωστισμό στα καταστήματα και το λιανεμπόριο και να αυτοπροστατεύονται, καθώς ο ιός είναι πλέον πιο μεταδοτικός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Σείεται» η Τουρκία: Συνέλαβαν τον εμπνευστή της «Γαλάζιας Πατρίδας» - Όλα θυμίζουν... 2016