ΕΛΛΑΔΑ

Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: Ανοίχτε την και τις καθημερινές λέει η Μίνα Γκάγκα

Επισκέπτες στη λίμνη Μπελέτσι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία
INTIME

Για τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο ζητώντας χαλάρωση του μέτρου και τις καθημερινές μίλησε η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 η κυρία Γκάγκα εξέφρασε τη διαφωνία της για το «πράσινο φως» στη μετακίνηση από δήμο σε δήμο μόνο για τα Σαββατοκύριακα.

Όπως είπε είναι προτιμότερο να υπάρχει περισσότερος χώρος και χρόνος και τις καθημερινές για να μην παρατηρείται συνωστισμός.

Όσον αφορά το Πάσχα η κυρία Γκάγκα τόνισε πως πρέπει να προσέχουμε και κάλεσε τους πολίτες να βρίσκονται με μικρό αριθμό ανθρώπων, σε στενό κύκλο και να αποφεύγουν τους κλειστούς χώρους όπου δεν υπάρχει σωστός αερισμός.

Αναφερόμενη στις εισαγωγές στα νοσοκομεία η διευθύντρια 7ης πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία» έκανε λόγο για «πολλές εισαγωγές νέων ανθρώπων».

Η ίδια απέδωσε την εξέλιξη αυτή στο ότι οι μεγαλύτερες ηλικίες έχουν εμβολιαστεί ενώ τα κρούσματα είναι πλέον περισσότερα από ό,τι στο πρώτο κύμα.

Η κυρία Γκάγκα εμφανίστηκε, πάντως, αισιόδοξη για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας σχολιάζοντας πως τον Μάιο η ροή θα είναι καλύτερη, ενώ το καλοκαίρι τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα.

Τι ισχύει σήμερα για τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο

Μετά το Σαββατοκύριακο στο οποίο η μετακίνηση από δήμο σε δήμο ήταν ελεύθερη με τη χρήση του κωδικού 6 στο SMS στο 13033, από τη Δευτέρα έχουν επιστρέψει οι περιορισμοί.

Συγκεκριμένα για όλες τις εργάσιμες ημέρες, μέχρι την Παρασκευή, δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο με τη χρήση του συγκεκριμένου κωδικού για άθληση.

Η μετακίνηση από δήμο σε δήμο με τη χρήση του κωδικού 6 επιτρέπεται μόνο για την επίσκεψη σε κομμωτήριο ή κέντρο περιποίησης νυχιών.

Μετακίνηση από δήμο σε δήμο επιτρέπεται και για αγορές από εμπορικό κατάστημα μόνο που το SMS θα αποστέλλεται στο 13032 και θα περιλαμβάνει μόνο το ονοματεπώνυμο και όχι τη διεύθυνση κατοικίας.

Υπενθυμίζεται ότι το SMS στο 13032 αποστέλλεται μόνο μια φορά την ημέρα και έχει ισχύ μόνο για 3 ώρες, όπως προβλέπεται βάσει όσων ανακοινώθηκαν για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι μετακίνηση από δήμο σε δήμο δεν προβλέπεται και για αγορές από σούπερ μάρκετ καθώς για την δραστηριότητα αυτή με την αποστολή κωδικού 2 στο SMS στο 13033 επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση εντός δήμου ή σε απόσταση 2χλμ. από τη διεύθυνση κατοικίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Για πόσο καιρό παρέχει ανοσία το εμβόλιο - Φόβος για τις ομοιότητες με την γρίπη