ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα στο χωριό: Στα πόσα κρούσματα λέει «ναι» η Παγώνη – Πότε θα ληφθεί η απόφαση

Διόδια έλεγχος αστυνομικός
Φωτογραφία αρχείου
INTIME

Για το Πάσχα στο χωριό μίλησε η Ματίνα Παγώνη ορίζοντας στα 500 τα κρούσματα για να υπάρχει μετακίνηση εκτός νομού και εκτιμώντας ότι η απόφαση θα ληφθεί στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας

Το Πάσχα στο χωριό και την μετακίνηση εκτός νομού απασχόλησε την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής και Πειραιά Ματίνα Παγώνη η οποία εκτίμησε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.

«Ηρεμήστε όλοι με το Πάσχα στο χωριό. Τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τους θανάτους τα είδατε. Το σύστημα έχει πιεστεί. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα» είπε αρχικά η κυρία Παγώνη στο MEGA.

Σύμφωνα με την ίδια «θα κάνουμε διαφορετικό Πάσχα, θα πάμε στις εκκλησίες στους προαύλιους χώρους με μάσκες και αποστάσεις, αλλά την τελευταία εβδομάδα θα κριθεί το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, γιατί με 819 διασωληνωμένους είναι δύσκολο».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα πρέπει να φτάσουμε στα 500 κρούσματα για να έχουμε μετακίνηση από νομό σε νομό».

«Αυτή είναι ίσως από τις δυσκολότερες φάσεις. Ο κόσμος έχει μπερδευτεί και με τους εμβολιασμούς. Καταλαβαίνουμε την ψυχική πίεση που έχουν και ότι θέλουν να ξεφύγουν αλλά πρέπει να είμαστε προσεχτικοί αν θέλουμε να κάνουμε ένα διαφορετικό καλοκαίρι» πρόσθεσε η κυρία Παγώνη.

«Θα φανεί μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη – Μεγάλη Τετάρτη πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, θα είναι δύσκολο κάποιος να πει ότι μπορείτε να φύγετε. Όπως και να έχει, ο κόσμος θα μπορεί να βγει, θα μπορεί να πάει από δήμο σε δήμο, δε θα είναι όπως πέρυσι, να είμαστε κλεισμένοι μέσα» κατέληξε η Ματίνα Παγώνη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς κόλλησε στον τοίχο ο Δένδιας τον Τσαβούσογλου – Τα νέα δεδομένα και το παρασκήνιο της σύγκρουσης