ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Καλύτερη η εικόνα στα νοσοκομεία

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Καλύτερη η εικόνα στα νοσοκομεία

Κορονοϊός: Καλύτερη είναι η εικόνα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Τάσεις σταθεροποίησης των εισαγωγών στα νοσοκομεία παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, ενώ σε όλα τα νοσοκομεία και της Μακεδονίας και της Θράκης καταβάλλεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ύστερα από συνάντηση που είχε, σήμερα, στο Διοικητήριο, με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρο Καλαφάτη, παρουσία του προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου.

Ο κ. Κωτσιόπουλος ενημέρωσε τον υφυπουργό για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Μακεδονίας και της Θράκης.

Ο κ. Καλαφάτης μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Φαίνεται ότι και στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία και στη Θράκη βαδίζουμε στην τελευταία αλλά και πιο ευαίσθητη φάση. Σε αυτό το ντεμαράζ διαρκείας πρέπει να επικρατήσει, ωστόσο, η συνεχής εγρήγορση και όχι ο εφησυχασμός».

Τόνισε ακόμη ότι σε αυτή την τελική προσπάθεια έχουμε ως συμμάχους μας τα τεστ, τον εμβολιασμό και τον καιρό και ως αντίπαλο την καταπόνηση των πολιτών. «Κομβικής σημασίας, ωστόσο, είναι η παθοδιαγνωστική διαδικασία, στην οποία πρέπει να συμμετέχουμε όσο γίνεται περισσότεροι. Είναι επίσης η τήρηση της μάσκας, η διατήρηση των αποστάσεων μεταξύ μας. Είναι μια προσπάθεια δύσκολη, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και είμαι πεπεισμένος πως και στη Μακεδονία και τη Θράκη και τη Θεσσαλονίκη θα βγούμε νικητές», πρόσθεσε ο κ. Καλαφάτης.

Ο κ. Κωτσιόπουλος, από την πλευρά του, δήλωσε: «Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τάσεις σταθεροποίησης στις εισαγωγές των νοσοκομείων. Σε όλα τα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης γίνεται μία πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους είμαστε ευγνώμονες. Απομένουν μερικές δύσκολες εβδομάδες και θα πρέπει να είμαστε σε τεράστια εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των πολιτών. Επικαιροποιήσαμε τον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό σε συνεργασία με τους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των πολιτών και τα νοσοκομεία έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κωτσιόπουλος βρίσκεται από χτες στη βόρεια Ελλάδα, με σκοπό την επικαιροποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην περιοχή, τον συντονισμός όλων των υγειονομικών σχηματισμών, καθώς και την ενημέρωση των τοπικών φορέων για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Η επόμενη ημέρα μετά την σύγκρουση Δένδια-Τσαβούσογλου – Τι περιμένει η Ελλάδα