ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα: Με μοντέλο Χριστουγέννων το φετινό τραπέζι – Τα SMS και τα self test

Αυγά πασχαλινό τραπέζι

Το εορταστικό τραπέζι για το Πάσχα απασχολεί τους λοιμωξιολόγους που προκρίνουν μοντέλο Χριστουγέννων με SMS και την προσθήκη των self test

To εορταστικό τραπέζι για το Πάσχα αποτελεί έναν ακόμη γρίφο που καλούνται να λύσουν οι λοιμωξιολόγοι με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι προκρίνεται το μοντέλο των Χριστουγέννων.

Το μοντέλο αυτό προβλέπει μετακίνηση με αποστολή sms στο 13033 με κωδικό 6 ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να προταθεί οι συμμετέχοντες σε αυτό να έχουν κάνει self test.

Αν επικρατήσει το μοντέλο των Χριστουγέννων τότε το «παρών» στα τραπέζια που θα στηθούν στα σπίτια θα πρέπει να δώσουν έως δύο οικογένειες, να υπάρξει, δηλαδή, μια οικογενειακή «φούσκα».

Αυτό που φαίνεται να έχει «κλειδώσει» όσον αφορά το Πάσχα είναι η άρνηση των λοιμωξιολόγων να ανάψουν το «πράσινο φως» για μετακίνηση εκτός νομού.

Παρόμοια ήταν και η επιθυμία της κυβέρνησης όπως προέκυψε από τις δηλώσεις που έκανε το πρωί της Τετάρτης η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η μετακίνηση από των πολιτών από τις πόλεις στην επαρχία είναι πιθανό να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων σε τοπικό επίπεδο, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος για μεταφορά ιικού φορτίου από περιοχές σε βαθύ κόκκινο, σε άλλες με μικρό αριθμό κρουσμάτων.

Πάσχα στην εκκλησία

Παράλληλα οι επιστήμονες εμφανίζονται προβληματισμένοι για τον τρόπο λειτουργίας των ιερών ναών καθ' όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και κυρίως για το βράδυ της Ανάστασης.

Η ανησυχία τους έγκειται στο γεγονός ως μπορεί να παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού που θα αυξήσουν περαιτέρω το ιικό φορτίο και ενδεχομένως να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς για επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας εντός του Μαΐου και βεβαίως το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση εκτός νομού: «Όχι» στο άνοιγμα από τους λοιμωξιολόγους - «Κλείδωσε» το Πάσχα στην πόλη