ΕΛΛΑΔΑ

Self test: Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την επιπλέον προμήθεια - Τι θα ακολουθήσει

Self test
Φωτογραφία αρχείου
ΙΝΤΙΜΕ

Την ακύρωση του διαγωνισμού για την επιπλέον προμήθεια των self test ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη

Την ακύρωση του διαγωνισμού για την επιπλέον προμήθεια των self test ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως εξήγησε στην εισαγωγική της τοποθέτηση η απόφαση για ακύρωση ελήφθη «λόγω ζητημάτων που προέκυψαν αναφορικά με την έγκαιρη και προσήκουσα παράδοση, σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν από τη χθεσινή εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας».

«Η κυβέρνηση προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση επαρκούς ποσότητας το αμέσως επόμενο διάστημα με σημαντικό δημοσιονομικό όφελος» συμπλήρωσε η κυρία Πελώνη.

Σύμφωνα με την ίδια θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες για το συγκεκριμένο θέμα.

Η κυρία Πελώνη αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς εξηγώντας ότι η λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων και τις ημέρες των αργιών του Πάσχα εκτός από την Κυριακή του Πάσχα αποφασίστηκε «κατόπιν συνεννόησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια»

Όπως είπε «εμβολιασμοί θα γίνουν και τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα. Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί για να κάνουν Πάσχα και οι υγειονομικοί μας. Καταλαβαίνουμε την κούραση και την τιτάνια προσπάθεια τους, όμως καμία μέρα δεν πρέπει να πάει χαμένη».

Επανέλαβε, δε, ότι για την ακόμα μεγαλύτερη επίσπευση των εμβολιασμών «το επόμενο διάστημα θα επεκταθεί το ωράριο εμβολιασμού μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ ανάλογα με τις παραλαβές εμβολίων θα ξεκινήσει και η επταήμερη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων».

«Επιπλέον, με νομοθετική διάταξη που θα έρθει στη Βουλή τις επόμενες μέρες θα δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιούνται εμβολιασμοί και από ιδιωτικά πολυιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κλινικές και θεραπευτήρια» πρόσθεσε η κυρία Πελώνη υπενθυμίζοντας την εκτίμηση ότι η δυναμικότητα του συστήματος θα ξεπεράσει τον Μάιο τα 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς και τον Ιούνιο τα 4 εκατομμύρια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στη Βούλα: Η κατάθεση για το μυστηριώδη θάνατο 31χρονου σεφ