ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Συρίγος: Άγνωστη η ινδική μετάλλαξη - Νωρίς να μιλήσουμε για αποκλιμάκωση

Κορονοϊός - Συρίγος: Άγνωστη η ινδική μετάλλαξη - Νωρίς να μιλήσουμε για αποκλιμάκωση

Σύμφωνα με τον κ Συρίγο, είναι νωρίς για να πούμε ότι υπάρχει αποκλιμάκωση όμως, όπως τόνισε φαίνεται μια ισοπέδωση 

Αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, εμφανίστηκε ο ο καθηγητής Παθολογίας Ογκολογίας στο ΕΚΠΑ και διευθυντής της Γ’ παθολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Σωτηρία, Κωνσταντίνος Συρίγος ο οποίος ανέφερε ότι είναι νωρίς για να πούμε ότι υπάρχει αποκλιμάκωση όμως, όπως τόνισε φαίνεται μια ισοπέδωση

«Τα σκαμπανεβάσματα θα συνεχιστούν και θα πέφτουν οι νοσηλείες λίγο λίγο» σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για τις νοσηλείες δήλωσε πως στο Σωτηρία σήμερα υπάρχει και κρεβάτι ΜΕΘ και κλίνες για όποιον χρειαζόταν να νοσηλευτεί.

Για την χαλάρωση των μέτρων επεσήμανε πως είναι καλύτερα ο κόσμος να βγαίνει συντεταγμένα έξω αντί να γίνονται τα λεγόμενα κορονοπάρτι και πρόσθεσε πως σύντομα θα πρέπει να ανοίξει και ο αθλητισμός με ελεγχόμενο τρόπο και όλες οι δραστηριότητες που γίνονται έξω.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς ανέφερε πως στα νοσοκομεία υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί και πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εμβολιαστούν όλοι με το που τους δοθεί η ευκαιρία. «Ο εμβολιασμός κάνει την διαφορά, όχι η ηλικία» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την ινδική παραλλαγή δήλωσε πως είναι πολύ νωρίς να μιλήσουν γι αυτήν και πως τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι εργαστηρίου, όχι αποτελέσματα μελέτης σε ανθρώπους. Ωστόσο, τόνισε πως το σίγουρο είναι ότι τα εμβόλια προστατεύουν και από τις μεταλλάξεις. «Αυτό που ψάχνουμε είναι να δούμε σε ποιο βαθμό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Τα νέα μέτρα για Πάσχα, εστίαση και μετακινήσεις - Όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς