ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Τι υποστηρίζει η γιατρός που παρακινούσε πολίτες να μην εμβολιαστούν

Κέντρο Υγείας Λαμίας

Τη δική της θέση για το γεγονός ότι έλεγε σε πολίτες να μην κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού εξέφρασε η γιατρός από τη Λαμία

Εξηγήσεις ως προς το γιατί έλεγε σε πολίτες να μην κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έδωσε η γιατρός από τη Λαμία η στάση της οποίας προκάλεσε σάλο.

Η γιατρός η οποία απομακρύνθηκε από τη θέση της μετά την παραπομπή της στο πειθαρχικό φέρεται να έλεγε σε πολίτες που είχαν ραντεβού για εμβολιασμό:

«Και πού ξέρετε ότι το εμβόλιο που θα κάνετε είναι της Pfizer; Ποιος σας το διαβεβαιώνει;», «Ξέρετε ότι το εμβόλιο αυτό προκαλεί μυοκαρδίτιδα και ότι κινδυνεύετε;», «Κάνοντας το εμβόλιο κανείς δεν σας εξασφαλίζει... Πρέπει να υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση», «Γιατί ήρθατε να το κάνετε; Μην ακούτε αυτά που λένε».

«Τέτοιες ενέργειες κρίνονται κατάπτυστες, επικίνδυνες και απόλυτα καταδικαστέες, προκαλούν φόβο και παραπληροφόρηση στους πολίτες και δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με την με την ιατρική ιδιότητα» είπε στο Newsbomb.gr ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτης Σερέτης.

Σύμφωνα με το STAR η γιατρός δηλώνει πως «ενήργησα όχι ως επιστήμων, αλλά με βάση τη συνείδησή μου. Περιμένω τις αποφάσεις του διοικητή. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη πώς θα αντιδράσω».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει την Παρασκευή: Τέλος τα SMS, στις 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας - Πώς θα πάμε σε νησιά