ΕΛΛΑΔΑ

Ταξί: Νόμιμη γίνεται η διπλή κούρσα

Ταξί διπλή κούρσα
INTIME

Νόμιμη αναμένεται να γίνει από το υπουργείο Μεταφορών η διπλοκούρσα στα ταξί

Την πρόθεση του υπουργείου Μεταφορών να επιτρέψει τις διπλές κούρσες στα ταξί αποκάλυψε ο υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο κ. Κεφαλογιάννης τοποθετήθηκε για το θέμα με αφορμή το γεγονός ότι το θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα δεν επιτρέπει το διαμοιρασμό επιβατών με κοινή διαδρομή.

«Στην Ελλάδα η έννοια αυτή είναι άγνωστη. Στην πράξη βέβαια ο διαμοιρασμός γίνεται, η περίφημη διπλοκούρσα, αλλά γίνεται παράνομα. Με διαφυγόντα κέρδη για το Δημόσιο» είπε αρχικά ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Το αποτέλεσμα αυτής της στρέβλωσης είναι συχνά η άσκοπη μετακίνηση οχημάτων. Ας σκεφτούμε μόνο την περιπλάνηση των ταξί στα αστικά κέντρα μέχρι να βρουν επιβάτη» συμπλήρωσε ο υφυπουργός Μεταφορών.

Πρακτικά, όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, αυτό σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα θα δίνεται η δυνατότητα στους επαγγελματίες οδηγούς ταξί να εξυπηρετούν με τη σύμφωνη γνώμη τους δύο διαφορετικούς πελάτες που πηγαίνουν σε συναφείς προορισμούς.

Στόχος του υπουργείου Μεταφορών είναι αφενός να μειωθεί ο αριθμός των ΙΧ που κυκλοφορούν στους δρόμους και αφετέρου να υπάρξουν φιλοπεριβαλλοντικές τεχνολογίες στις μεταφορές.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Μεταφορών έχει ήδη στο πλάνο του την κατάρτιση του θεσμικού πλαισίου για το διαμοιρασμό οχημάτων (car sharing), το συνεπιβατισμό σε οχήματα (car pooling) και τη μεταφορά με οχήματα κατά παραγγελία (car on demand).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το τέλος του lockdown! Άλμα ελευθερίας από σήμερα – Τι αλλάζει στη ζωή μας