ΕΛΛΑΔΑ

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Ιούλιος με ανοσία 50% - Πότε και ποιοι θα πετάξουν εντελώς τις μάσκες

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Ιούλιος με ανοσία 50% - Πότε και ποιοι θα πετάξουν εντελώς τις μάσκες

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Αισιόδοξος για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας εμφανίστηκε, μιλώντας στο Newsbomb.gr, o ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης – Σύμφωνα με τον ίδιο πολύ γρήγορα θα «χτίσουμε» το τείχος της ανοσίας εκείνο που μπορεί να επιτρέψει στους εμβολιασμένους να… πετάξουν τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και ίσως ακόμα και στους κλειστούς

Ανοσία της τάξεως του 50% μέσα στον Ιούλιο θα έχει αποκτήσει ο πληθυσμός στην Ελλάδα, εάν όλοι σπεύσουν να εμβολιαστούν, εκτίμησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, ανέφερε ότι το τείχος ανοσίας θα χτιστεί με τον εμβολιασμό των ενηλίκων, γι’ αυτό δεν θα πρέπει κανείς να καθυστερήσει.

Σε ότι έχει να κάνει με την πορεία της πανδημίας στη χώρα, τόνισε ότι υπάρχει μια ενθαρρυντική εικόνα, καθώς παρατηρείται 18% μείωση στους διασωληνωμένους ασθενείς και περίπου 50% στις εισαγωγές ασθενών με Covid-19.

«Έχουμε μια σχετικά διαχειρίσιμη κατάσταση. Έχουμε μείωση στα κρούσματα κατά 35% σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ για πρώτη φορά μετά από καιρό είδαμε Σάββατο με κάτω από 2.000 κρούσματα», σημείωσε ο κ. Τζανάκης.

Επιπλέον ο κ. Τζανάκης εκτίμησε ότι με τοίχος ανοσίας στο 50% - 60% δεν θα χρειάζεται η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρας για τους εμβολιασμένους αλλά ίσως και στους εσωτερικούς.

Επίσης ανέφερε ότι σύμφωνα με το μοντέλο της Κρήτης που μελετά μαζί με τους συνεργάτες τους, τις επόμενες ημέρες ίσως δούμε πάλι κρούσματα της τάξεως των 2.700 – 2.800 λόγω των μετακινήσεων του Πάσχα και του ανοίγματος της αγοράς.

Όμως πρόσθεσε ότι θα είναι παροδικό αφού λόγω της αύξησης των εμβολιασμών αλλά και του καλού καιρού τα κρούσματα σιγά – σιγά θα μειώνονται πλέων όπως και οι «σκληροί» δείκτες της πανδημίας όπως οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Προβληματίζει η «χαλάρωση» - Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει «restart» στους ελέγχους