ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτες εικόνες στο λιμάνι του Πειραιά: Ένταση, ταλαιπωρία, «μαζέψτε τον κύριε, είναι παράνομος»

Απεργία ΠΕΝΕΝ ταλαιπωρία επιβάτες

Απίστευτες εικόνες το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι του Πειραιά μετά την απεργία της ΠΕΝΕΝ και την ταλαιπωρία εκατοντάδων επιβατών – Δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης

Τεράστια ταλαιπωρία το πρωί της Πέμπτης για εκατοντάδες επιβάτες που είχαν προγραμματίσει ταξίδι από το λιμάνι του Πειραιά λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) η οποία πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός ότι κρίθηκε παράνομη.

Ναυτεργάτες στήθηκαν μπροστά στον καταπέλτη πλοίου που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 7:25 με προορισμό νησιά των Κυκλάδων με εκατοντάδες πολίτες να περιμένουν στην ουρά ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή η απεργία θα σταματήσει και το πλοίο θα αναχωρήσει.

Καθώς η ώρα περνούσε το «θερμόμετρο» άρχισε να ανεβαίνει με αρκετούς επιβάτες να εξοργίζονται. «Μαζέψτε τον κύριε είναι παράνομος» είπε ένας επιβάτης με άλλους να φτάνουν μέχρι του σημείου σχεδόν να χειροδικήσουν.

Τελικά λίγο μετά τις 8:30 ανακοινώθηκε ότι το πλοίο θα αναχωρούσε στις 9 το πρωί.

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντώνης Νταλακαγιώργος, επέρριψε την ευθύνη για την ταλαιπωρία των οδηγών στα μέσα ενημέρωσης γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, απέκρυψαν την απεργία, την κυβέρνηση, το λιμενικό και το υπουργείο Ναυτιλίας.

«Δεν έχουμε καμιά αντιπαράθεση με τους επιβάτες, αν το σύστημα έκανε τα αυτονόητα κανείς δεν θα είχε υποστεί την ταλαιπωρία» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, όπως γνωρίζετε, είχε κηρυχτεί παράνομη από τη δικαιοσύνη. Η επιλογή ενός σωματείου να κινηθεί εκτός του πλαισίου της νομιμότητας, συνιστά λανθασμένη πρακτική, που στρέφεται κατά των επιβατών και δεν υπηρετεί το συνδικαλιστικό κίνημα. Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, λειτουργήσαμε άμεσα προκειμένου να αποτραπεί η ταλαιπωρία των επιβατών. Ο στόχος επετεύχθη και τα πλοία ήδη αναχωρούν» δήλωσε από την πλευρά του μετά την μετατροπή της απεργίας σε στάση εργασίας ο υπουργος Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η ΠΕΝΕΝ διαμαρτύρεται για τις αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετέφεραν την απεργιακή κινητοποίηση τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά.

Η ΠΕΝΕΝ κάλεσε τους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτεργάτες να συγκεντρωθούν από τις 5 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά και στα καράβια απέναντι από τον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά (ΗΣΑΠ).

Από την πλευρά ο Σύνδεσμος των ακτοπλόων ζήτησε με επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων, είτε σε περίπτωση που τα πληρώματα δεν απεργούν, είτε σε περίπτωση ευόδωσης αίτησης για την εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκανε τρίτη δόση εμβολίου ο Ερντογάν; «Βράζουν» αντιπολίτευση και πολίτες στην Τουρκία