ΕΛΛΑΔΑ

Το σχέδιο για να έρθουν με ασφάλεια οι τουρίστες: Τι είναι το μοντέλο της Σιγκαπούρης

Προμαχώνας τεστ κορονοϊού
INTIME

Νέες προσθήκες στο σχέδιο άφιξης τουριστών με ασφάλεια στην Ελλάδα εξετάζει η κυβέρνηση

Αγωνία επικρατεί στην κυβέρνηση για την ασφαλή άφιξη τουριστών στην Ελλάδα μετά το περιστατικό με τον 65χρονο τουρίστα που νοσηλεύεται με κορονοϊό παρά το γεγονός ότι όταν έφτασε στη χώρα μας είχε φτάσει με αρνητικό τεστ.

Στο πλαίσιο αυτό αναζητούνται τρόποι θωράκισης κυρίως των χερσαίων συνόρων υπό το φόβο να εμφανιστούν εκεί κυκλώματα που θα διακινούν πλαστά πιστοποιητικά.

Μια από τις σκέψεις που γίνονται είναι να ακολουθηθεί στη χώρα μας το μοντέλο της Σιγκαπούρης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ αυτό προβλέπει τη χρήση ενός τεστ αναπνοής που γίνεται όπως το αλκοτέστ και δίνει αποτέλεσμα μέσα σε ένα λεπτό με ποσοστό επιτυχίας 90%.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ:

Παράλληλα αναζητείται λύση μετά το αίτημα μεγάλων τουριστικών πρακτόρων όπως η TUI που ζητούν οι τουρίστες που θα έρθουν στη χώρα μας και δεν θα είναι εμβολιασμένοι να κάνουν PCR τεστ.

Το πρόβλημα που έχει εντοπιστεί είναι ότι τα ελληνικά νησιά δεν έχουν τις υποδομές για να πραγματοποιούν τα PCR τεστ που θα πρέπει να κάνουν οι τουρίστες για την αναχώρησή τους και την επιστροφή στις πατρίδες τους.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύση σε αυτό το ζήτημα και το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται είναι να συγκεντρώνονται όλα τα τεστ και να πηγαίνουν στα νησιά που έχουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα, να στέλνονται με την πρωινή ή την μεσημεριανή πτήση, να γίνεται η επεξεργασία των τεστ και σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν τις απαντήσεις οι τουρίστες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο σαρωτικός ανασχηματισμός στον καιρό του κι οι εκλογές στην ώρα τους...